• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedan, dva, tri - Tavamba!

Autor mondo.rs

Promocija novog napadača Partizana održana je u nedelju u Humskoj. Kamerunac potpisao na tri godine i nosiće broj tri.


Partizan se ozbiljno sprema za proleće!

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev i njegovi saradnici očigledno imaju pune ruke posla i pažljivo prate dešavanja na fudbalskoj pijaci.

"Parni valjak" je posle svog đaka Strahinje Bošnjaka, koji je prvi profesionalni ugovor potpisao početkom nedelje, angažovao i inostrano pojačanje.

Napadač Leandre Tavamba je već godinu dana na skeneru direktora i skauta crno-belih.

"Zadovoljstvo mi je da predstavim prvo pojačanje iz inostarnstva. Prošle nedelje smo potpisali našeg učenika Strahinju Bošnjaka, a sada je vreme za novi potpis. Leandro je igrač kojeg mi pratimo već godinu dana. Još zimus mi smo poslali naša dva skauta Damira Čakara i Gorana Aranuta da snime sve pojedinosti vezane za Tavambu. Oni su sedam dana bili pored njega, pratili ga, pričali s njim... Mi smo probali da ga dovedemo još tada, ali nismo mogli da se izborimo sa cifrom koju je tražio Kairat", počeo je Iliev.

"Nastavili smo da ga pratimo, raspitivali se kod naših igrača iz Kazahstana. Kada su se sve kockice sklopile, iskoristili smo trenutak i završili posao već u novembru. Pregovori su bili vrlo lagani. Tavamba je upoznat sa tradicijom kluba i veoma sam zadovoljan i srećan s onim što je meni rekao zbog čega se odlučio za Partizan", zadovoljno trlja ruke sportski direktor "parnog valjka".


Iliev smatra da je Partizanovom napadu neophodan igrač Tavambinog profila.

"Tavamba je ozbiljno pojačanje za Partizan, a imali ste priliku da vidite u prethodnom periodu kako izgledaju ozbiljna pojačanja našeg kluba. Nama je potreban napadač razbijača. Mene je pored njegove snage impresionirala snalažljivost i okretljivost i želja za saradnjom sa saigračima. Mislim da će u našem sistemu pokazati sve svoje kvalitete", rekao je Iliev.

Tavamba dobro govori engleski, tako da komunikacija sa novinarima nije predstavljala problem. Objasnio je i zbog čega se odlučio za crno-bele.

"Odlučio sam da dođem u Partizan pre nekoliko meseci. Pričao sam sa agentom kojem sam rekao da bih voleo da dođem u veliki klub kao što je Partizan. Menadžeri su prošle zome odlučili da ipak odem u Kairat... Sada sam sam odlučivao i izabrao sam Partizan. Partizan uvek ima ambicije u Evropi i da stalno osvaja titule i moje se ambicije poklapaju", obratio se Kamerunac novinarima.

Leandro je napadač, ali nema problem da odgovori i na druge trenerove zahteve.

"Najviše u fudbalu volim da igram, a u dogovoru sa trenerom videćemo i na kom mestu."

Zašto broj tri?

"Jedini veliki dres koji je bio za mene je sa brojem tri. Sve u životu radim tako što izbrojim jedan, dva, tri - kreni!", objasnio je Tavamba zbog čega na dresu nosi neobičan broj za napadača.

Tavamba je vrlo korpulentan, tako da je jedno od pitanja bilo da li je pre fudbala trenirao neki drugi sport.

"Ne. Kada sam bio mali nisam bio baš ovoliki. Gledajući everopski fudbal iz Afrike shvatio sam da nije dovoljna samo tehnika, već i snaga. Od tog momenta počeo sam da radim na njoj."

Beograd?

"Nije baš sjajno vreme... Nisam imao mogućnosti mnogo da vidim. Upoznaću ga."

Iako nije bio član, pratio je rezultate Partizana.

"Stalno pratim preko interneta šta Partizan radi. Prošlu utakmicu nisam gledao jer sam bio u avionu za Beograd."


Novinari su pitali Ilieva da li će biti odlazaka.

"Nije trenutak da o tome govorimo."

Leandre Gael Tavamba Kana rođen je 20. decembra 1989. godine u Jaundeu. Pored klubova iz rodne zemlje, igrao je u Evropi i Libiji. Branio je boje Nitre, Ružomberoka, Al Ahlija iz Bengazija, Zlate Moravce i Kairata.

Najbolji period imao je dok je igrao za Zlate Moravce (19 utakmica i 11 golova) i Ružomberok (31/13). Za Kairat je odigrao 23 meča i postaigao četiri gola.

Bio je standardni član mlađih selekcija Kameruna.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC