• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serhio Ramos utišao Barselonu u 90. minutu!

Autor mondo.rs

Barsa je povela iz prve prave šanse i potom dominirala, a promašaje Nejmara i Mesija surovo je kaznio kapiten Reala koji je uspeo da se oporavi za "El klasiko" i potom postane heroj Madrida.

Fudbaleri Barselone igrom i kreativnošću deklasirali su Real Madrid nakon što su iz prve prave šanse, u 53. minutu, poveli 1:0.

U dva-tri navrata propustili su šansu da dokusure najvećeg rivala i kazna je bila surova.

Nepokolebljivi kapiten Real Madrida, Serhio Ramos, koji je dugo bio odsutan i naporno radio da bi bio spreman za 173. "El klasiko", uradio je ono što mu je više puta uspevalo u karijeri - golom glavom u 90. minutu odlučio je još jedan važan meč.

Pred 99.000 na kraju šokiranih navijača: Barselona - Real Madrid 1:1 (0:0), ali mora se odmah naglasiti da je ovaj katalonski bod osvojen na ulasku u nadoknadu vremena "kao kuća" veliki i važan za ekipu Zinedina Zidana koju su minuti delili od prvog ligaškog poraza na strani od decembra prošle godine.

Posle centaršuta sjajnog Luke Modrića sa leve strane, iz prekida, Ramos je odlučio da tako ne bude - istrgao se nespretnom Havijeru Maskeranu, koji se pritom i okliznuo, i zategao mrežu iza leđa Marka-Andrea tera Štegena, posle čega će ostati aktuelnih i velikih šest bodova prednosti za prvaka Evrope u trci sa šampionom Španije.

Tabela: Real Madrid 34, Barselona 28, Sevilja 27, Atletiko Madrid (-1) 24, Real Sosijedad (-1) 23, Viljareal (-1) 22, Eibar 21, Atletik Bilbao 20, Selta 20...

Trener Madriđana, Zinedin Zidan, uspeo je sastavljanjem jakog veznog reda da "ubije" igru Barselone u prvom poluvremenu, Real je bio taktički mudriji i imao zrelije šanse iako je prvih 45 minuta proteklo u ne baš blistavoj igri dva najskuplja sastava na planeti, no poluvreme je donelo velike promene iako nijedan trener nije menjao igrače na terenu.

U 53. minutu, takođe iz prekida sa leve strane, odlični Nejmar "pogodio je u čelo" kolegu iz napada, Luisa Suareza, koji se veštom kretnjom od gola Kejlora Navasa oslobodio čuvara i ispred nepažljivog Rafaela Varana glavom "spustio" loptu u mrežu za 1:0.



Umesto da odgovori na ovaj gol, koji prema prikazanom do tada i nije bio očekivan, Real je potpuno stao. Ulaskom legendarnog fudbalera i dugo povređenog kapitena Andresa Inijeste, u 60. minutu, Barsa je počela da pleše po terenu kao u periodu najveće dominacije nad "kraljevskim klubom", ali se prvo obrukao Nejmar, koji je "zaludeo" driblingom Danija Karvahala, a potom se nije proslavio ni najbolji strelac u istoriji "El klasika", Mesi, koji je 21 put tresao mrežu belih iz prestonice.

Ovog puta, posle čarobne lopte Inijeste poslate između dvojice štopera, Mesi je otišao previše ulevo i tukao pored gola. U međuvremenu, Varan je uspeo da izblokira i dobar udarac Nejmara na pas Mesija u prostor, pa se može reći da je Real tri puta izbegao kapitulaciju i onda prepoznao trenutak da reaguje.

Prvom izmenom na meču, Kasemiro za Iska, Zidan apsolutno ništa nije postigao u nameri da stigne do lopte i pomeri Barselonu ka Ter Štegenu, ali su se isplatile dve hazarderske izmene u finišu kada je na teren poslao "poletarce", Marka Asensija i Marijana Dijaza, momka koji je ove subote uveče tek drugi put zaigrao za Real Madrid.

Neminovno, iako uvek insistira na posedu lopte i ofanzivnoj igri, "Blaugrana" se povukla u finišu utakmice, Đordi Alba uspeo je u jednoj situaciji da izbije loptu "tik" ispred gol-crte posle centaršuta Marsela i nebeskog skoka Kristijana Ronalda, ali je to bio samo nagoveštaj onoga što će uslediti.

Deja-vu situacija u odnosu na onu iz 53. minuta, samo što su akteri bili Modrić i Ramos za 33. prvenstveni remi najvećih španskih klubova, čije aktuelne postave vrede skoro milijardu i po evra na tržištu igrača.

To se lako može izračunati, ali gol koji je Real postigao u periodu utakmice posle čega nije bilo vremena za reakciju Barselone neprocenjiv je, o čemu svedoče i lica fudbalera u crveno-plavom posle poslednjeg zvižduka sudije Klosa Gomeza, koji je i sam imao zapaženu ulogu.

Naime, on je prvo odbio da "svira" čist penal za Real Madrid, kada je Maskerano u 3. minutu još oborio Lukasa Vaskeza u svom šesnaestercu, a potom se "revanširao" gostima kada nije pokazao na belu tačku posle akcije u kojoj je Alba centrirao, a Karvahal rukom poslao loptu u korner.

Barca
Izvor: YouTube



Sve u svemu - Barsa ostaje na minus šest, Real ostaje neporažen i to još od aprila ove godine.

U Primeri: Real Madrid – Barselona 72-33-68 (281:274). U svim takmičarskim mečevima: Real Madrid – Barselona 93-49-90 (391:377).

Iako je najavljeno da će se oporaviti, kapiten Barselone Inijesta nije uvršten u startnih 11 posle duge pauze koju je imao zbog povrede, ali je njegov ulazak na teren itekako imao uticaja na tok meča. Trener plavo-crvenih Luis Enrike, koji je 1996. iz Reala direktno prešao u Barsu, odlučio se za identičan sastav koji je pre sedam dana taktički "potučen" na "Anoeti", ali se izvukao s bodom.


S druge strane, u odsustvu teško povređenog Gareta Bejla, kandidat za FIFA trenera godine Zinedin Zidan odlučio se da pojača vezni red, pa je šansu od prvog minuta dobio Mateo Kovačić, tako da su beli imali značajnu brojčanu nadmoć na sredini terena, međutim to je bila prednost gostiju samo do vodećeg gola Barse.

Potom, potpuno se raspao vezni red Madriđana, a naročito loše partije imali su Isko, kojeg je Serđi Buskets u par navrata posramio driblinzima, kao i Kasemiro koji ništa konstruktivno nije uradio za pola sata u igri, a onda imao i najvažniji potez na meču.

U stihijskom nasrtaju na gol gostiju, Barselona je umalo stigla do pobede, zahvaljujući nesigurnom istrčavanju Navasa i pokušaju "boksovanja" lopte, što je Serđiju Robertu dalo šansu da ga lobuje. I lobovao ga je, ali je imao tu nesreću da je Kasemiro bio na gol-crti i uspeo skokom da izbije loptu u polje.

Kraj.

Barselona: Ter Štegen – Roberto, Pike, Maskerano, Alba – Buskets, Rakitić (od 60. Rakitić), Gomeš (od 78. Turan) – Mesi, Nejmar (od 88. D. Suarez), L. Suarez.

Real Madrid: Navas – Karvahal, Varan, Ramos, Marselo – Vaskez, Modrić, Kovačić (od 86. Dijaz), Isko (od 65. Kasemiro) – Ronaldo – Benzema (od 78. Asensio).

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ!

90+3 - DRAMA!

Barsa je nagrnula na gol Reala, Navas loše "boksovao" jednu dubinsku loptu što je omogućilo Robertu da ga glavom lobuje i zatrese praznu mrežu što bi se i dogodilo da se na gol-crti nije našao Kasemiro. Iako ništa nije uradio od ulaska u igru, u sekundi se isplatio njegov boravak na terenu.

90 - GOOOOL!

Real Madrid je izjednačio u 90. minutu. Strelac? Pa, ko drugi osim Ramosa? Kapiten Reala nemali broj puta postizao je presudne golove za ekipu u poslednjim trenucima važnih mečeva. Ovog puta zakucao je loptu glavom u mrežu Barselone posle centaršuta Modrića iz prekida sa leve strane.


S. Ramos Goal HD - Barcelona 1-1 Real Madrid 03...by footballderby

89 - RONALDO!

Velika šansa za Real, posle centaršuta Marsela i skoka Ronalda, ali je Alba uspeo da izbije loptu u korner braneći "prvu" stativu. Alba se poradovao ovoj intervenciji kao da je postigao gol. Jasno je i zbog čega - umalo da bude 1:1 na ulasku u nadoknadu vremena.

88 - Umorni Nejmar napušta teren, u igri je defanzivniji Denis Suarez.

86 - Marijano Dijaz igra drugu utakmicu u dresu Reala. Dobiće nepunih deset minuta da pokaže šta zna, ušao je mesto Kovačića.

82 - MESI!

Kakva šansa za mađioničara da reši meč i prekine niz od pet "El klasika" u kojima nije bio strelac. Naravno, asistent je bio Inijesta, a "desetka" je iskosa sa leve strane tukla malo pored leve Navasove stative.

78 - Dvostruka izmena. Turan menja povređenog Gomeša, Asensio ulazi umesto slabog Benzeme.

72 - NEJMAR, PONOVO!

Barselona pleše od vodećeg gola. Mesi je proigrao Nejmara koji je ovog puta šutirao s desne strane, ali je Varan klizećim startom sačuvao svoju mrežu. Ulaskom Inijeste, plavo-crveni su potpuno zagospodarili terenom.

68 - NEJMAR!

Kakav potez i kakav promašaj. Mesi i Inijesta su izneli loptu pred gol Reala, Nejmar ostao 1 na 1 sa Karvahalom i bukvalno ga zaludeo driblingom, a onda nekontrolisano tukao preko gola iako je imao novi 1 na 1 duel... sa Navasom.

Nejmar
Izvor: YouTube



U dve sekunde, Brazilac je napravio prelep potez i promašaj meča.

66 - Menja i Zidan. Kasemiro je ušao umesto večeras lošeg Iska, koji je izgubio skoro sve duele sa Busketsom.

60 - Ovacije za Inijestu. Enrike pravi prvu izmenu, a publika sa oduševljenjem dočekuje svog kapitena i legendu kluba. Barselona će imati svežeg i iskusnog čoveka u manevru za kraj utakmice.

53 - GOOOOL!

Barselona vodi golom iz prekida! Nejmar je centrirao, Suarez krenuo unazad a cela odbrana Reala ka svom golu i bio je Urugvajac "u pravu". Trzaj glavom, 1:0!


Luis Suarez Goal - FC Barcelona 1-0 Real Madrid...by jackeddine

51 - Bez promena u sastavima za drugo poluvreme koje u startu počinje da "liči" na prvo. Duga lopta za Ronalda, prijem grudima i pokušaj udarca iz "mrtvog ugla". Benzema je imao razloga da mu zameri na tome, ali se samo okrenuo i otrčao nazad u odbranu.

Poluvreme: Jedno od dosadnijih poluvremena u mečevima ova dva kluba u skorijoj prošlosti. Zidan je jakim veznim redom napravio mnogo problema Barseloni u kreaciji igre, Blaugrana je morala mahom po bokovima da probija i centraira, a u vazdušnim duelima su gosti daleko jači i sigurniji. Sudija Gomez mogao je da dosudi dva penala, prvo za Real, pa Barselonu, što bi verovatno "otvorilo" utakmicu, ali se oba puta odlučio da "zaćuti". Videćemo da li će Enrike menjati nešto na poluvremenu, Zidan i nema razloga za to jer je njegov tim, iako sa manjim posedom lopte, stvorio više šansi i bio bliži golu.

44 - Varan! Velika šansa za Real posle kornera, ali je Ter Štegen uspeo da se izbori sa ne baš jakim udarcem glavom Varana.

44 - Umalo autogol! Brzo je Benzema uleteo u šesnaesterac, centrirao levom nogom a Pike krajnjim naporom stigao do lopte pre Ronalda. Malo je nedostajalo da pogodi svoju mrežu. Zaledio se "Kamp Nou".

40 - Opet domaći traže penal. Mesi je morao da ode skroz desno da bi povezao igru veznog reda i odmah je stvorio višak na boku odakle je Alba centrirao, a Karvahal malo grudima, malo rukom poslao loptu u korner. Usporeni snimak potvrdio je da je Gomez mogao da dosudi penal i ne pogreši.

Sada je 1:1 u sudijskim previdima kod situacija za najstrožu kaznu.

38 - Ronaldo! Opet. Ali opet brani Ter Štegen. Majstorski je CR7 stvorio sebi šansu za šut, iako je delovalo da će mu rivali oduzeti loptu, ali "špicem" potom nije uspeo da pronađe željeni ugao...

37 - Ronaldo! Nije imao mnogo opcija nakon što je Modrić presekao pas Nejmara i odmah uposlio svog napadača, ali je on iskosa sa leve strane mogao samo da proba da "tuče" u bliži ugao. Ter Štegen je odbranio to.

32 - Šansa za Real propala je nakon što su se Ronaldo i Benzema "posvađali" oko lopte.

29 - Šansi nema, ali oštrih startova ne nedostaje... Nejmar je dobio žuti karton zbog faula nad Vaskezom i neće igrati u narednom kolu u Pamploni.

22 - Benzema! Odigrao je Real dobru akciju, pukla je odbrana Barselone po desnom boku, ali je Benzema imao težak zadatak - da "hvata" volej slabijom, levom nogom i to u trenutku kad mu je lopta išla iza leđa. Uspeo je, ali bio izblokiran.

21 - Suarez! Mogao je i da odigra pas ka Rakitiću, ali se odlučio da šutira sa oko 15, 16 metara... Pogodio je Varana.

18 - Tvrda utakmica sa "milion" duela na sredini terena. Real povremeno pokušava dugim loptama da "izbaci" Ronalda i Benzemu u šansu, ali to ne prolazi za sada.

10 - Opasan napad Barselone propao je delom i zbog toga što se Nejmar okliznuo u kaznenom prostoru, mada se podigao i uspeo da centrira posle čega je Roberto pokušao volej udarcem sa desne strane, ali je pogodio jednog od igrača u belim dresovima. Odmah su domaći tražili penal, ali nije bilo igranja rukom. Ovog puta Gomez je bio u pravu.

3 - Čist penal nije dosuđen za Real Madrid! Vaskez je primio loptu na ivici šesnaesterca, dao sebi for, Maskerano je zakasnio i oborio ga, a Gomez odmahnuo rukom. I usporeni snimak potvrdio je da se radi o faulu i da je Real oštećen!

2 - Žestok start meča. Buskets je oštrim startom srušio i Modrića i Ronalda, ali nije dobio opomenu.

16:15 - Karnevalsku atmosferu na "Kamp Nou" stadionu zamenila je tišina. Svi su zaćuati na minut da odaju počast fudbalerima brazilskog Šapekoensea, koji su izgubili živote u avionskoj nesreći.




16:13 - Impresivno! Oko 99.000 navijača Barselone kreiralo je sjajnu koreografiju preko sve četiri tribine, na sva tri sprata. Horski je otpevana himna kluba dok su timovi izlazili na teren.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC