• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sergej trasirao put do pobjede Lacija u Đenovi

Autor mondo.ba

Lacio je nadigrao Sampdoriju u Đenovi (1:2) u subotnjem meču 16. kola Serije A i preskočio Napoli na četvrtom mjestu. U derbiju začelja između Krotonea i Peskare, bodovi pripali domaćinu.

Poslije poraza od Rome (0:2) u "Derbiju dela kapitale", rimski nebesko-plavi su u Đenovi prekinuli seriju Sampdorije od pet utakmica bez poraza.

Sampdorija - Lacio 1:2 (0:2)

Na stadionu "Luiđi Feraris" nije prikazan "bog zna kako lijep fudbal", ali su Rimljani ipak pokazali mnogo više i zasluženo upisali devetu prvenstvenu pobjedu.

Izabranici Simonea Inzagija su preko Ćire Imobilea stvorili nekoliko dobrih prilika prije 39. minuta kada su gosti stigli do vođstva poslije centaršuta Brazilca Felipea Andresona.

Egzegutor je bio mladi srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić, koji je nadskočio sve u kaznenom prostoru i pogodio mrežu Kristijana Puđonija - 0:1.

...
Izvor: YouTube

Golman Đenovljana je uprkos pogotku do odlaska na odmor spasio Sampdoriju u nekoliko navrata do odlaska na odmor poslije udaraca Imobilea, ali nije mogao ništa u 45. minutu kad je ponovo Anderson idealno uposlio Marka Parola za 0:2.

...
Izvor: YouTube

U svom stilu je poslije drugog gola reagovao trener gostujućeg tima Simone Inzagi...


U nastavku su Đenovljani pokušavali da napadnu RImljane i barem smanje rezultat što je često ostavljalo prostor za kontranapade preko brzonog Imbilea, međutim, napadač Lacija nije imao svoje veče...

Tračak nade za Sampdoriju da može eventualno do jednog boda ukazao se u 89. minutu kad je Patrik Šik sjajnim udarcem sa 18 metara smanjio rezultat, ali su gosti iz glavnog grada ipak uspjeli da izdrže pritisak i osvoje sva tri boda.

...
Izvor: YouTube

U prvoj utakmici subotnjeg programa, Krotone je u derbiju začelja protiv Peskare (2:1) osvojio zlata vrijedne bodove u borbi za opstanak.

...
Izvor: YouTube

Serija A, 16. kolo

Krotone - Peskara 2:1 (1:0)
/Paladino 24 pen, Ferari 83 - Kampanjaro 82/

Sampdorija - Lacio 1:2 (0:2)
/Šik 89 - Milinković-Savić 39, Parolo 45/

U nedjelju:

Kaljari - Napoli (12.30)

U 15.00
Atalanta - Udineze
Bolonja - Empoli
Palermo - Kjevo
Torino - Juventus
Inter - Đenova (20.45)

Ponedjeljak

Fiorentina - Sasuolo (19.00)
Roma - Milan (21.00)

TABELA: Juventus 36, Roma 32, Milan 32, Lacio (+1) 31, Napoli 28, Atalanta 28, Torino 25, Fiorentina (-1) 23, Sampdorija (+1) 22, Inter 21, Đenova (-1) 20, Kaljari 20, Kjevo 19, Udineze 18, Sasuolo 17, Bolonja 16, Empoli 10, Krotone (+1) 9, Peskara (+1) 8, Palermo 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC