• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fenomenalna Zvezda razbila Makabi!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda mts odigrala najbolju utakmicu u Evroligi ove sezone i upisala pobedu nad Makabijem. Fenomenalna odbrana, energija i požrtvovanost za trijumf u hali "Aleksandar Nikolić" - 83:58 (19:14, 23:10, 23:18, 18:16).

 Fenomenalna Zvezda razbila Makabi! Izvor: MN PRESS

Fenomenalna partija Crvene zvezde mts i ubedljiva pobeda nad Makabijem!

Igrači Dejana Radonjića odigrali su bez jednog pada u igri tokom četrdeset minuta košarke i naneli ubedljiv poraz ekipi Ramija Hadara. Bilo je i "plus 31" u hali "Aleksandar Nikolić", koja je u 12. kolu Evrolige dočekala i prvu ovosezonsku pobedu Crvene zvezde u najjačem evropskom klupskom takmičenju, ali će se navijači na kraju morati zadovoljiti sa "plus 25".

Velika energija u odbrani, pre svih Branka Lazića i Čarlsa Dženkinsa, i odličan pritisak na prenosu lopte omogućili su domaćim košarkašima mnoštvo "lakih poena iz tranzicije".

Na sve to se nadovezala i odlična i sigurna igra u napadu, dok je Makabi bio sušta suprotnost. Nervozni igrači "Ponosa Izraela" igrali su sebično, haotično i sa mnogo grešaka, a tek sredinom treće četvrtine stigli su i do prve pogođene trojke.

Posebna pohvala Radonjićevim košarkašima koji su "poginuli" od trčanja u odbrani ide i zbog toga što protivnika nisuNIJEDNOM poslali na liniju za slobodna bacanja.

Ovo je peta pobeda Crvene zvezde u Evroligi ove sezone.

CRVENA ZVEZDA - MAKABI 83:58 (19:14, 23:10, 23:18, 18:16)

Već otpočetka meča se videlo da će igrači Zvezde "kidisati" u odbrani, ali bilo je malo i nervoze. Kada su videli da mogu da se nose sa skupljim i iskusnijim rivalom – dobili su na samopouzdanju i serijom 10:2 napravili prvu veću prednost. Ognjen Kuzmić je odlično reagovao u reketu protvinika, a bilo je i poena "spolja", pa je do poluvremena prednost otišla i na "plus 18".

Poučeni nekim ranijim mečevima Makabija, ali i Crvene zvezde, očekivao se odgovor Izraelaca u drugom poluvremenu, ali umesto toga – još bolja partija crveno-belih!

"Pucalo" je sve od energije, na kraju su igrači Makabija imali 18 izgubljenih lopti, a prednost je samo bivala veća. Sredinom treće četvrtine Makabi je došao do svoje prve pogođene trojke, ušao u mini-seriju preko Gaudloka i Silija, na kraju imao identičan broj pogođenih trojki kao i Zvezda (po šest), ali je tada već bilo kasno.

Timska igra je čitav meč "razbijala" individualne akcije igrača Makabija, čak je i Rad ostao na klupi čitavo drugo poluvreme zbog negodovanja, pa je tako igračima zbog dobrog "protoka lopte" bilo i lakše da dolaze do nekih poena iz prodora


Čak pet košarkaša Zvezde završilo je meč sa dvocifrenim košgeterskim učinkom, a prednjačio je Marko Simonović sa 14 poena. Ognjen Kuzmić je imao 12, uz pet skokova, dok je Milko Bjelica imao poen manje i skok više. Branko Lazić i Stefan Jović su postigli po 10, s tim da je plejmejkeru falila jedna asistencija za "dabl-dabl" učinak.

Kod Makabija je Di Džej Sili na kraju došao do 15 poena, Gadulkok je ubacio 13, a Maik Cirbes, koji je bio jedan od boljih, imao je 10 poena i 6 skokova.

Zvezda za pet dana gostuje Olimpijakosu, a Makabi čeka CSKA.

N A J A V A

Crvena zvezda mts (4-7) - Makabi (5-6)!

Šampion Srbije i ABA lige zaigraće večeras u hali "Aleksandar Nikolić" protiv "Ponosa Izraela", sa željom da ostvari prvi evroligaški trijumf pred tribinama "profesorovog doma".

Nakon poraza od Darušafake i Žalgirisa, ekipa Dejana Radonjića treći put igra Evroligu u svojoj matičnoj hali ove sezone. Ambicije crveno-belih su jasne, kao i želja gostiju da pobedom izađu iz niza neuspeha na evropskoj sceni (Efes, Bamberg), otežanoj "domaćim" neuspehom protiv Hapoel Gilboa Galila.

Dan pre meča, trener Zvezde objasnio je da najverovatnije neće računati na kapitena Luku Mitrovića zbog povrede lista. Na drugoj strani, navijači crveno-belih videće Maika Cirbesa, jednog od svojih ljubimaca iz prethodnih sezona, kao i Gala Mekela, koji je prošle sezone nosio Zvezdin dres nekoliko meseci i u njemu nije ostavio dublji trag.

Treći bivši igrač crveno-belih u redovima Makabija - Kvinsi Miler, i dalje je van takmičarskog tima zbog oporavka od teške povrede koju je zadobio letos u SAD.

Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" počinje u 20 časova, a dočekajte je i ispratite u tekstualnom prenosu na MONDU.

IZ MINUTA U MINUT:

IV ČETVRTINA

40' KRAJ! POBEDA CRVENE ZVEZDE! (83:58)

40'
Poeni Gala Mekela "flouter", pa Simonović sjajno. Povredio se Gaudlok (83:58).

39' Bjelica beleži nove poene, nema više dileme oko pobednika. (81:56)

38' Ognjen Dobrić se upisuje, samo što je ušao... Cirbes prikucava (79:54)

37' Gaudlok šutira sa devet metara, sve promašuje, onda Maik Cirbes hvata ofanzivni skok, pa biva blokiran od strane Marka Simonovića... Na kraju košarkaš Zvezde dobija i faul. Jović pogađa trojku! (77:52)

36' Majstorija Jovića, brz prodor i prislonio je loptu uz tablu... (74:52).

35' Nova "krađa" Dženkinsa, lopta Stefana Jovića na Lazića, a Gaj Pnini pravi nesportsku na Branku Laziću. Zvezdin bek promašuje oba slobodna bacanja. Bjelica se lepo snalazi (72:52).

34' Di Džej Sili iz ugla, pa Branko Lazić odgovara na isti način. Deseti njegov poen (70:50).

33' Kolton Ajverson dva puta zaredom postiže jeftine poene. Lazić promašuje zicer (67:46).

31' Briljantna Zvezda u ovom trenutku. Jako lepo se kreće lopta u napadu, a nakon promašaja Bjelice za tri, novi ofanzivni skok, a onda poeni Voltersa (67:42).

III ČETVRTINA

30' Sjajan prodor Voltersa i "povratna" na Milka Bjelicu za trojku uz zvuk sirene! (65:42)

29' Prekida Marko Gudurić ovu seriju Makabija i upisuje se sa slobodnih bacanja, gosti sada ne staju u šutu za tri. Ponovo Gaudlok (62:42).

29' Zicer promašuje Milko Bjelica, pa laki poeni Makabija iz tranzicije. Gaudlok! (60:29)

28' Trojka i Endrjua Gaudloka, 6:0 serija Makabija i tajm-aut Dejan Radonjić (60:37).

28' Nekoliko grešaka, pa pametna odluka Marka Simonovića da napadne Devina Smita (četiri faula) i iskoristi to što je Makabi u bonusu. Pogađa oba slobodna bacanja za "plus 29", ali Di Džej Sili pogađa drugu trojku (60:34).

26' Branko Lazić, dvojka iz kornera, sa zvukom sirene. Zvezda u transu! Prva trojka za Makabi, Di Džej Sili! (59:31)

26' Soni Vims ima 7 izgubljenih lopti, a Stefan Jović 8 asistencija!

25' Kakva igra u odbrani, nova ukradena lopta i novi poeni iz tranzicije. Dženkins za Simonovića! (57:28).

24' Opet je Kuzmić nadmudrio Smita, poeni ovoga putanja sa "penala". Po treći put igrači Makabija gaze aut liniju, pa Čarls Dženkins iz prodora (55:28).

23' Muka po Devina Smita zvana Ognjen Kuzmić! Laki poeni za Makabi preko Silija, ovo dugo nismo videli... Greška Jovića u koracima (51:28).

22' Kuzmić, ponovo zakucavanje, Čarls Dženkins prelepa asistencija. Šta rade košarkaši Makabija, neverovatno koliko loše deluju u napadu (49:26).

22' Cirbesu jedino ide kod Makabija, njegov osmi poen, ali odmah odgovor Čarlsa Dženkinsa. Trojka "sa kapice". I ne samo to, odmah Soni Vims gubi loptu i novi napad za Zvezdu (47:26).

21' Kako je završila prvo, tako nastavlja i drugo poluvreme Crvena zvezda. Čarls Dženkins krade loptu, a Marko Simonović završava poenima iz tranzicije. Maksimalnih "plus dvadeset" za Zvezdu (44:24).

II ČETVRTINA

Zvezda prednjači u svim segmentima igre. Domaći tim je dominirao u odbrani, i u skoku, a sem što nisu postigli nijednu trojku, košarkaši Makabija nisu nijednom "poslati" na liniju za slobodna bacanja. Kod Crvene zvezde prednjači Simonović sa 7, Volters ima 6, Lazić 5, Bjelica i Dangubić su postigli po 4 poena. Kod Makabija Maik Cirbes i Soni Vims imaju po 6 poena.

20' Na odličnu odbranu Branka Lazića vezuju se poeni "iz naskoka" Stefana Jovića. Fantastično prvo poluvreme Crvene zvezde (42:24)!

20' Greška za greškom gostiju. Soni Vims izlazi iz igre sa loptom, još oko 50 sekundi (40:24).

19' Makabi nastavlja sa promašajima, a prelep "pik en rol" Milka Bjelice i Stefana Jovića. Kucanje iskusnog zvezdinog igrača! Ohajon sve promašuje nakon odlične akcije... (40:24)

17' Odlična akcija i poeni Milka Bjelice. Lazić pogađa trojku, sa "Simonovićevog mesta". (38:24).

16' Prva trojka, a ko drugi nego Marko Simonović! Vims iz prodora... (33:24)

15' Cirbes, novi laki poeni. Dženkins sada promašuje za tri, nismo videli nijednu trojku - 0/6 Zvezde i 0/5 Makabija. Branko Lazić laki poeni nakon auta (30:22).

15' Dobar Stefan Jović koji pogađa uz faul, a onda daje i slobodno bacanje (28:20).

14' Maik Cirbes pogađa nakon lepog okreta, pa pretervianje Marka Gudurića, umesto šuta lopta ide u ruke Sonija Vimsa koji postiže (pre)lake poene (25:20).

13' "Kuca" i Viktor Rad, pa ne najbolji napad preko Kuzmića. Faulom zaustavlja kontru. Simonović završava kontru, lako pored Ohajona! (25:16)

12' Lep napad Zvezde, ali promašaj Kuzmića, pa Soni Vims "uzima" šut koji nije bio baš izgrađen. Marko Simonović postiže poene iz prodora, pa "kuca" Kuzmić! (23:14)

I ČETVRTINA

10' Flouter Voltersa za kraj četvrtine, ali ostaje na obruču (19:14).

9' Odlična odbrana Zvezde, odlično je "izrotirao" Dangubić, a onda preneo loptu i odlučio da se nagradi i nije pogrešio. Postiže poene on, ali i Cirbes "iz auta". (19:14).

8' Žuri Gaudlok, pa se Nejt Volters "ispravlja". Dvojka sa "penala" (17:12).

8' Kakva odbrana Crvene zvezde u ovim trenucima. Sjajan Dženkins, a onda odlično kretanje čitave ekipe i nema šuta Makabija, istekao je napad. Promašuje Simonović za tri, pa Volters "dugu dvojku" (15:12).

7' Sjajan pritisak Nejta Voltesa na Siliju, ukrao je loptu, krenuo u "beg", a onda namerna! Pogađa američki plejmejker dva bacanja. Promašuje šut za dva, ali Zvezda dobra na skoku. Poluhorog Kuzmića i novi poeni - (15:12).

6' Krađa Dangubića i lepo zakucavanje. Di Džej Sili pogađa na drugi obruč, mada je verovatno bila greška u vođenju lopte Sonija Vimsa pre toga - (11:12).

5' Dve greške i laki poeni za Ohajona i Vimsa, koji koriste neopreznost Zvezde. Pogodak Ognjena Kuzmića i instant odgovor Devina Smita, odbrana se "nije ni postavila". Luka Mitrović izlazi iz igre i tajm-aut! (7:10).

3' Mogla je Zvezda i ubedljivije da vodi, dosta haotično igra Makabi u napadu, ali Kolton Ajverson dobro reaguje na obruču. Na drugoj strani promašaj Kuzmića i pogodak Luke Mitrovića (5:4).

2' Dobar početak Crvene zvezde, poene postiže Čarls Dženkins, a onda na drugoj strani tri odlične odbrane. "Skida" Kuzmić loptu sa obruča, odlična kontra, a onda Luka Mitrović realizuje jedno slobodno bacanje - (3:0).

-
Ohajon,Gaudlok, Smit, Vims, Ajverson za Makabi.

- Zanimljivo, Luka Mitrović je u startnoj petorci Crvene zvezde. Osim njega, tu su Stefan Jović, Čarls Dženkins, Ognjen Kuzmić i Nemanja Dangubić. Bilo je najava da Mitrovića zbog povrede Radonjić neće koristiti - ali on počinje meč.

- Veliki aplauz domaće publike za bivšeg igrača Crvene zvezde Maika Cirbesa. Dugo su trajale ovacije, a čini se da je snažnog Nemca ovo i "pogodilo". Dobio je prigodan poklon od nekadašnjeg kluba, a uručio ga je Nebojša Ilić.

- Navijači Makabija su "u ćošku" bližem klupi izraelskog tima.

- U sastavu Crvene zvezde biće Petar Rakićević. On je "uskočio" umesto Boriše Simanića koji je stavljen na raspolaganje reprezentaciji do 18 godina koja igra na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

- Meč sudi Hristos Hristodulu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC