• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snežni Partizan kreće po titulu! (FOTO)

Autor mondo.rs

Saša Ilić počeo svoje TRIDESETE pripreme sa Partizanom. Novajlija Tavamba kasni - zavejan je u Istanbulu, Leonardo dolazi do polaska u Sloveniju.

 Snežni Partizan kreće po titulu! (FOTO) Izvor: MN PRESS


Sneg pada u Beogradu, debeli minus. Ali, to nije sprečilo fudbalere Partizana i stručni štab da nastave posao za koji su plaćeni.

Od danas pa u narednih mesec i kusur dana, crno-beli će se pripremati za nastavak takmičenja u Superligi i "jurnjavom" za Crvenom zvezdom.

Najvažnije vesti sa početka priprema su da jedini novi igrač u dosadašnjem toku prelaznog roka, Leandre Tavamba, malo kasni, jer je "zavejan u Istanbulu", kao i da će Brazilac Leonardo biti sa ekipom do polaska na prvi deo priprema u Sloveniju, odnosno očekuje se 16. januara.

Izvor: FK Partizan/MONDO

Na početku priprema pojavili su se:

- golmani Filip Kljajić, Nemanja Stevanović i Marko Jovičić;

- defanzivci Nemanja Miletić, Miroslav Bogosavac, Miroslav Vulićević, Milan Radin, Bojan Ostojić, Nikola Milenković, Strahinja Bošnjak i Lazar Ćirković.

- Od veznih igrača tu su Everton Luis, Marko Jevtović, Saša Ilić, Nebojša Kosović, Saša Marjanović, Uroš Damjanović, Nemanja Mihajlović, Alen Stevanović, Marko Janković, Petar Đuričković;

- napadači: Uroš Đurđević, Dušan Vlahović, Đorđe Jovanović, Valeri Božinov, Sava Petrov i Nikola Đurđić. 

PLAN PRIPREMA (ovo je bio plan pre ovih snežnih neprilika):

U ponedeljak i utorak testovi i pregledi, od srede treninzi dva puta dnevno. Za 18. januar planirana je trening utakmica u Beogradu, protiv BSK-a iz Borče. Od 19. januara Partizan se seli u Portorož, gde će biti do 26. januara i treniraće na stadionu Kopra. U Sloveniji će Partizan odigrati dve utakmice - 22. januara protiv Kopra i protiv Gorice 25. januara. Potom sledi povratak u Beograd, a nakon tri dana, odlazak na drugi deo priprema - na Kipar (29. januara). Crno-beli će ostati sve do nedelju dana pre početka prvenstva i odigraće 5 utakmica (poljska Korona, litvanski Atlantas, sofijski Levski, Apoel ili Apolon i Ural iz Rusije u generalnoj probi).

Predsednik Partizana MIlorad Vučelić pozdravio je fudbalere:

"Želim vam dobrodošlicu u vašu kuću. Partizan na svim pripremama u glavi mora da ima osvajanje titule, kupa, izlazak u evropu. To su prilike koje su pred vama i nadam se da ćete ih iskoristiti. Verujem da ćete dati sve od sebe, a kada je tako i Bog daje mahove. Vi igrajte fudbal a od uprave ćete imati punu podršku. Verujemo u vas i želim vam od srca sve najbolje".

Sportski direktor Ivica Iliev je igračima poželeo pre svega zdravlje, potom i uspehe i dodao:

"Uveren sam da ćemo u novoj godini biti bolji nego u prethodnoj, tako da se nadam osvajanju trofeja".

Trener Marko Nikolić, po običaju, koncizan:

"Imamo kontinuitet, dobro se poznajemo. Želim da u novoj godini napravimo iskorak u ponašanju, atmosferi i pre svega u igri".

SNIMAK POČETKA PRIPREMA

Partizan pripreme
Izvor: TV Partizan



Kamerunac Leandre Tavamba (potpisao 27. novembra 2016) će se novim saigračima priključiti u ponedeljak posle podne, a prvi trening sa ekipom u 2017. imaće u utorak.

Iako se dosta spekulisalo oko statusa Alena Stevanovića, vezni fudbaler počeće sa Partizanom, ali je pitanje da li će i završiti pripreme sa Beograđanima. Za Stevanovića je ozbiljno bila zagrejana Antalija, međutim dva kluba se nisu dogovorila oko obeštećenja, što ne znači da će tako i ostati.

Iz tima je za sada jedino otišao štoper Gregor Balažic, kome je istekao ugovor.

Marko Nikolić je pred kraj prošle godine detaljno, po pozicijama, analizirao status ekipe.

"Partizan ima vrlo korektnu osnovu u ovom timu, o čemu svedoče i rezultati", rekao je trener crno-belih i skenirao:

ŠTOPERI - Napustio nas je Gregor Balažic i aktivno radimo na dovođenju centralnog beka, iskusnog i kvalitetnog, gde ćemo uz Milenkovića, Ostojića i Ćirkovića, imati balans.

BOČNE POZICIJE U ODBRANI - tu može doći do promena ako neko ode, ali trenutno imamo igrače na tim pozicijama. Partizan uvek traži kvalitet više, ako nekoga imamo na toj poziciji, ne znači da ne treba da dovedemo nekog kvalitetnog, najboljeg mogućeg, ako se ukaže prilika na tržištu, pa neka se igrači postave u najoštriju moguću konkurenciju. Pratimo situaciju na tržištu, pa ako se ukaže prilika reagovaćemo.

VEZNI RED - Tu smo dobro prokiveni trenutno. Imamo spremnu zamenu ako ode jedan od dva igrača koji su bili nosioci igre u tom delu terena, a to su Everton i Marko Jevtović, S obzom na to da je Everton dalje od odlaska, a Jevtović nešto bliže, mada je sve to još imaginarno, imamo spremnog igrača koji bi tu mogao da odgovori zahtevima.

Na bočnim napadačkim pozicijama smo dobro popunjeni i to važi i za napad (špic)".

Sumirao je:

"Sigurno je da ćemo dovesti jednog centralnog beka, možda kvalitetne bočne odbrambene igrače, ako se ukaže prilika, a za sve ostaklo ćemo reagovati u zavisnosti od odlazaka. U napadu smo apsolutno pokriveni, pa to važi i za bočne pozicije".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC