• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Mitrovici: Zvezda na 17-0 posle produžetka

Autor mondo.rs

Mega Leks pružio odličan otpor Crvenoj zvezdi i uspeo da izbori produžetke u Sremskoj Mitrovici. Ništa više od toga, pošto je regionalni i srpski šampion ozbiljno shvatio dodatnih pet minuta i na kraju rutinski došao do pobede - 81:69.

 Drama u Mitrovici: Zvezda na 17-0 posle produžetka Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Teškom mukom Crvena zvezda mts stigla je do 17. pobede u ABA ligi!

Košarkaši Mega Leksa pružili su najozbiljniji otpor timu Dejana Radonjića u dosadašnjem toku regionalnog prvenstva, a da bi crveno-beli došli do trijumfa bilo im je potrebno dodatnih pet minuta - koji su, ipak, rutinski rešili u svoju korist (14:2).

Inspirisani domaći košarkaši odigrali su odlično drugo poluvreme i koristili to što goste nije služio šut (samo dve trojke u regularnom delu utakmice), da bi pametno odigrali u penal-završnici i za dobru partiju sebe nagradili produžecima. Tu im je ponestalo malo daha, a na drugoj strani je iskustvo odnelo prevagu...

Trojke Marka Simonovića i Branka Lazića, uz dobru odbranu nad Zagorcem i Jaramazom, napravile su razliku u poslednjih pet minuta meča.

Meč je obeležio i debi Diona Tompsona koji je imao dobru "rolu" u prvom poluvremenu kada je za sedam minuta na parketu postigao 10 poena i 5 skokova - aktivno je tražio loptu i odlično postavljao blokove, ali ga u nastavku nismo videli u igri.

Crveno-beli tako ostaju jedini neporaženi tim u ABA ligi (17-0), dok Mega ostaje pri začelju tabele sa samo pet trijumfa.

MEGA LEKS - CRVENA ZVEZDA 69:81 (21:20, 11:23, 17:14, 18:10, 2:14)

Još na početku meča video se umor kod košarkaša Dejana Radonjića, koji je meč počeo sa Ognjenom Dobrićem i nije uvodio Marka Gudurića, kada su vrlo lako dozvoljavali igračima Mege da dolaze do poena. Raspoložen je bio Kostja Mušidi sa "trojkama".

U drugoj četvrtini daleko ozbiljniji pristup u odbrani uz odličnu igru pojačanja iz Galatasaraja. Dobio je Tompson sedam minuta "u cugu" i predstavio se u dobrom svetlu navijačima, da bi po njegovom izlasku Milko Bjelica upisao nekoliko vezanih poena "na rutinu" i iskustvo, pa se na poluvreme otišlo sa dvocifrenom prednošću Zvezde.

U nastavku smo najviše gledali poene sa penala, da bi u 27. minutu Dejan Radonjić nakon prilaska Mege na "minus jedan" zatražio prvi tajm-aut posle meča i po u ABA ligi. Odmah se Zvezda "resetovala" i došla do daha preko trojke Marka Simonovića.

Izvor: MONDO

U poslednjoj deonici "forsirao" je Ognjen Jaramaz i činio dobre, ali i loše stvari. Zvezda je na dva minuta do kraja imala 63:55, da bi preko Zagorca i Mušidija Mega napravila seriju 6:0 i meč odvela u penal-završnicu.

Nije bilo promašaja: Kuzmić, Jović i Jaramaz su pogodili sve "penale", ali Lazić nije uspeo da pogodi za pobedu u regularnom delu.

Zvezdina odbrana je posebno briljirala u produžetku, a na sve to su se naslonili precizni šutevi Lazića i Simonovića, kao i sigurna egzekucija Ognjena Kuzmića.

Upravo je Kuzmić bio najefikasniji pojedinac u Zvezdi - 16 poena i 9 skokova, dok je Bjelica imao 12. Marko Simonović je imao poen manje (šut za tri 2/8), Stefan Jović je imao "dabl-dabl" učinak - 10 poena i 11 asistencija, dok je već pomenuti Tompson ubacio 10 uz 5 skokova.

Kod Mege je Ognjen Jaramaz imao 15 uz 5 asistencija, a Mušidi je dodao 14. Zagorac je postigao 10 skokova i imao 13 skokova...

Zvezda u narednom kolu igra sa Krkom, a Mega gostuje Cedeviti.

IZ MINUTA U MINUT:

45' - Jović za Kuzmića i lagano zakucavanje. Kraj! - 69:81.

44' -
Poeni Lazića sa slobodnih bacanja, pa Megu "upisuje" Marelja. Kuzmić zakucava, ponovo "plus sedam", pa Lazić za dvocifrenu prednost - 69:79.

42' -
Lep "step-bek" Jaramaza, ali promašaj. Popravlja se Kuzmić na drugoj strani, pa Simonović odbranom primorava Zagorca na korake. I odmah pogađa trojku! - 67:72.

41' -
Promašuje Mušidi šut za tri poena, pa Jović biva kratak na "dugoj dvojci". Kuzmić neoprezan i pravi faul u napadu - 67:67.

II POLUVREME

40' - Strašna odbrana Lazića, ali ipak faul na Jaramazu koji pogađa oba slobodna bacanja. Produžeci! - 67:67!

Imala je Zvezda pet sekundi za poslednji napad, zaleteo se Lazić, promašio, a nije uspeo ni Kuzmić iz odbitka...

40' - Faul Jaramaza, Jović dva od dva - 65:67.

40' - Faul Jovića, pogađa Jaramaz - 65:65.

40' - Kuzmić pogađa oba slobodna bacanja - 63:65.

40' -
Kuzmić promašuje, pa faul Jovića nad Jaramazom. Traži i da se priznaju poeni, ali sudije kažu ne. Pogađa u narednom napadu! Zvezda ima pun napad. - 63:63.

40' -
Nova serija Mege, sada 6-0. Kostja Mušidi je uporan i postiže nove poene. 57 sekundi do kraja - 61:63.

39' - Zagorac iz drugog plana, minut i po do kraja - 59:63.

38' -
Kuzmić nije uhvatio dve dobre lopte Jovića, ali je kod treće imao sreće i zakucao. Mega bira katastrofalna rešenja u napadu - 55:63.

36' -
Jaramaz poklanja loptu Dženkinsu, pa Kuzmić postiže lake poene - 55:61.

34' -
Alfa Kaba se dobro postavlja i poentira, pa dobro rešenje Ognjena Jaramaza. Neverovatna greška Mege u kontri "za minus dva"... Kaba je "zaglavio" loptu - 55:59.

32' -
Bjelica preuzima odgovornost na jednoj, a Zagorac na drugoj strani - 51:59.

30' -
Milko Bjelica "odbija" nalet Mege, ponovo je "+8". Marko Simonović promašuje šut za tri u kontri - 49:57.

29' -
Tehnička za Dejana Radonjića zbog prigovora zbog nedosuđenog faula nad Voltersom. Kontra Zvezde, pa koraci američkog plejmejkera - 49:55.

28'
- Petlja Volters, pa Simonović na njemu nesvojstven način postiže poene. Mega greši u napadu - Volters promašuje dva bacanja, pa Lazić, Bjelica i Zagorac. Seriju promašaja prekida trojka Marka Simonovića sa kapice - 49:55.

27'
- Trojka, ponovo Kostja Mušidi... Dejan Radonjić traži prvi tajm-aut posle utakmice i po. Zvezda 1/10 za tri - 49:50.

26' -
Kaba pogađa jedno od dva bacanja, pa Dženkinsa prekida seriju domaćih. Nakratko, pošto Jaramaz koristi faul Voltersa - 46:50.

25' -
I novi penali. Tehnička Stefana Jovića, pa faul Dangubića nad Alfa Kabom. Čančar za tri i "minus pet" - 43:48.

24' -
Ne gledamo naročito lepu košarku u nastavku, samo poeni sa slobodnih bacanja. Kuzmić i Mušidi, po jednom - 37:48.

21'
 - Čančar sa slobodnih bacanja "upisuje" Megu u drugom poluvremenu, a Jović lepim potezom iz trka. I Mušidi postiže dva "penala", pa zaboravlja da odigra odbranu protiv Dženkinsa - 36:47.

I POLUVREME

20' -
Majstorija - kakva blokada Radeta Zagorca... Odmah na drugoj strani poeni Marelje, pa Jović sa slobodnih bacanja. Nemanja Dangubić pravi ličnu grešku na igraču bez lopte. Bjelica stavlja tačku na prvo poluvreme - 32:43.

Kod Zvezde: Tompson 10 (5 sk), Bjelica 8, Jović 6 (4 as)...

Kod Mege: Marelja 6, Mušidi 6, Zagorac 6, Kaba 5...




19' -
Marelja prekida seriju Zvezde, ali ponovo loš faul, pa se upisuje Mitrović - 29:39.

17' -
Forsira Zagorac, a Zvezda ide na "plus deset" poenima Bjelice, Jovića i Dženkinsa sa slobodnih bacanja. Bjelica pogađa potom i iz igre, prelaki poeni, pa tajm-aut traži Milojević - 24:36.

15' -
Dobar potez Voltersa i "dva plus jedan" Simonovića, pa greška Zagorca na drugoj strani. Šutira Dženkins, ali za sada šut za tri poena ne krasi crveno-bele (1/7). Bjelica na terenu, Tompson na klupi - 24:29.

13' - 
Jaramaz pogađa trojku, pa raspoloženi Tompson beleži nove poene - 24:26.

11' -
Dobro postavljen blok Tompsona, pa promašaj Voltersa, ali novi Amerikanac u timu Zvezde "kupi" loptu i poentira ponovo. Šesti poen za njega - 21:22.

10' -
Dobija Mega prvu četvrtinu, pogođenim slobodnim bacanjem Čančara. Probao je Lazić za tri, pa je Tompson izblokiran - 21:20.

10' -
Zakucavanje Tompsona i potom odličan prodor Čančara... Ne može se reći da Zvezda briljira u odbrani u prvom poluvremenu. Volters pogađa za tri u poslednjoj sekundi napada - 20:20.

8' -
Upisao se i Dion Tompson, pa Zvezda brza u kontri - 18:15.

7' -
Prvi put na parketu i Dion Tompson, pojačanje Zvezde iz Galatasaraja. Jović pogađa polaganje, a Marelja postiže poene sa slobodnih bacanja. Prvi pokušaj Tompsona zaustavlja Kaba, pa poentira preko Amerikanca na drugoj strani, uz faul - 18:13.

6' -
Mušidi pogađa novu trojku, pa Dangubić lepo "naskače". Treća trojka za Megu, Rade Zagorac - 13:11.

4'
- Dobrić beleži nove poene, a Mega se vraća u igru sa slobodnih bacanja. Jović bira loše rešenje, pa pravi korake - 7:9.

2'
- Kostja Mušidi trojkom "otvara" meč, pa Zagorac pogađa sa slobodnih bacanja, da bi Zvezda preko "dvojke" Dangubića i Kuzmića stigla do poravnanja. Dobrić donosi prvo vođstvo - 5:7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC