• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj jedne epohe: Zimonjić umesto Obradovića!

Autor mondo.rs

Proslavljeni teniser imenovan je za vršioca dužnosti selektora reprezentacije Srbije.

 Nenad Zimonjić selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Izvor: MN PRESS

Nenad Zimonjić, koji je više od dve decenije praktično neizostavan član nacionalnog Dejvis kup tima, u narednom periodu će predvoditi reprezentaciju Srbije kao vršilac dužnosti selektora, odlučio je Upravni odbor Teniskog saveza Srbije.

Dosadašnjem selektoru Bogdanu Obradoviću 21. januara ističe ugovor, a time će se završiti i njegov bezmalo desetogodišnji angažman na klupi "orlova".

UO TSS ujedno je doneo odluku o raspisivanju konkursa za novog selektora, a Zimonjić će izabrati i pripremiti ekipu za meč prvog kola Svetske grupe protiv Rusije, u Nišu od 3. do 5. februara.

TSS je izrazio zahvalnost Bogdanu Obradoviću na "plodnom i uspešnom angažovanju", koje je 2010. godine krunisano osvajanjem popularne "salatare".

"Pored tog istorijskog uspeha, selektor Obradović godinama je davao pečat zavidnom kontinuitetu u igri i rezultatima reprezentacije. Naši teniseri igrali su u polufinalu Dejvis kupa 2011, a 2013. ponovo u finalu. Timska igra i duh koje je Obradović razvio kod igrača davali su kvalitet više njihovom individualnom talentu i učinili da se ovo razdoblje zlatnim slovima upiše u istoriju 'belog sporta' u Srbiji", stoji u saopštenju UO TSS, koje je potpisao predsednik Mirko Petrović.

Savez veruje da će se dolaskom Zimonjića "nastaviti dobra tradicija" i da će to biti "osveženje u radu sa mladim teniserima".

UO TSS nada se da će bogato iskustvo popularnog Zikija podstaći dolazeće snage da krenu stopama svojih starijih, proslavljenih kolega.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC