• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Spremamo se za sledeći meč

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde posle pobede nad Fenerbahčeom se ponovo prisetio atmosfere pesimizma pred početak sezone.

 Dejan Radonjić nakon pobjede protiv Fenerbahčea Spremamo se za sledeći meč Izvor: MN PRESS

Dejan Radonjić nastavlja da vodi Crvenu zvezdu u pravom smeru!

Crveno-beli posle pobede nad Fenerbahčeom (75:73), pete u poslednjih šest kola, imaju skor 9-8 i sve više učvršćuju poziciju među osam najboljih na tabeli Evrolige.

Posle Makabija, Reala i CSKA, pao je tim koji je u prethodnih sezonu i po bio po pravilu koban po Zvezdu, ali prema rečima Dejana Radonjića, ni posle takve pobede nema razloga da se menjaju prioriteti.

"Nije sada jednostavno analizirati, ali ono što meni pada na pamet - ponovio sam to mnogo puta - to je ambijent u kome smo počeli sezonu. Treba da nastavimo da razmišljamo i radimo po istom principu, da se spremamo za sledeći meč. Razumem razne analize, ali znam i koji su moji prioriteti i ponašaću se u skladu sa tim".

On je čestitao igračima na dobroj pripremi za utakmicu, uz samo dva dana predaha nakon teškog gostovanja Mega Leksu, protiv koga je igran produžetak.

"Meč je bio vrlo zahtevan svih 40 minuta. Neke elemente koji su bili bitni smo dobro kontrolisali, skok, izgubljene lopte... Imali smo probleme u odbrani tranzicije, ostavljali ih same na šutu za tri poena, samo do poluvremena su nam ubacili sedam trojki, ali u nastavku je bilo bolje", počeo je Radonjić priču o samoj utakmici.

"Fenerbahče je u završnicu ušao sa prednošću koja je u ovakvim utakmicama obično dovoljna za pobedu, četiri razlike, međutim, uspeli smo da se vratimo, da odbranimo njihov poslednji napad i dođemo do devetog trijumfa u Evroligi".


Čovek koji je vodio Zvezdu na rekordnoj 276. utakmici (prema informaciji iznesenoj na konferenciji za novinare), osvrnuo se na kontrolu skoka (29:23) kao jedan od ključnih faktora.

"Rekao sam da je skok jedna od vrlo bitnih stavki da bismo bili konkurentni. Uspeli smo da budemo dobri u tome i to nam je dalo mogućnost da idemo na pobedu. Da nije bilo tako, siguran sam da bi oni imali kontrolu igre i da bi verovatno rezultat na kraju bio drugačiji. Treba da budemo zadovoljni što smo odigrali vrlo pametno".

Strateg crveno-belih pohvalio je čitavu ekipu.

"Neko je bio malo slabiji, neko bolji, ali svi su imali ulogu. Vrlo sam zadovoljan zbog toga. Tražim podršku i za one koji trenutno igraju slabije, jer to ne znači da su manje bitni za tim".

Upitan kako će suzbiti euforiju "na svim nivoima", Radonjić je odgovorio:

"Što se tiče igrača, mislim da su oni u redu i nadam se da tu neće biti nekih promena. Navijači, sasvim prirodno, razmišljaju u pozitivnom pravcu. Pobedama se uvek podiže želja. Ali, svi ostali bi ipak trebalo realnije da sagledavaju situaciju".

Crvena zvezda - Fenerbahče 75:73
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Zvezda u nedelju od 17 časova dočekuje Krku, u okviru 18. kola ABA lige, a naredni meč u Evroligi igra u četvrtak, 19. januara, protiv Makabija u Tel Avivu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC