• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Novak prvo na Verdaska

Autor mondo.rs

Drugi teniser sveta sastaće se sa teniserom koji ga je umalo savladao prošle nedelje na turniru u Dohi, ali generalno je dobio povoljan žreb.

Novak Đoković, šestostruki osvajač Australijan opena, počeće odbranu titule duelom sa Špancem Fernandom Verdaskom, trenutno 40. na ATP listi.

Viktor Troicki (29. nosilac) u prvom kolu će igrati protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine, a Dušan Lajović protiv Francuza Stefana Robera.

Jedini adut Srbije u ženskom singlu, Jelena Janković, izvukla je 26. nosioca, Nemicu Lauru Sigemund, a ostaje da se vidi može li Aleksandra Krunić da prođe još dve runde kvalifikacija i probije se u glavni žreb.

Nema sumnje da će sve oči i ovog puta biti uprte u Đokovića, jedinog Srbina koji ima realne izglede da dogura daleko u Melburnu.

Novak u duelima sa Verdaskom vodi 9:4, neporažen je još od proleća 2010. godine, ali je taj niz lako mogao da bude prekinut prošle nedelje u Dohi (4:6, 7:6, 6:3). Tada je Verdasko u drugom setu propustio čak pet meč lopti za plasman u finale...

Ako "pregrmi" to iskušenje, Đoković će u nastavku turnira imati relativno lake rivale.

U drugom kolu naišao bi na Denisa Istomina iz Uzbekistana ili nekog od kvalifikanata, favorit da ga dočeka u trećoj rundi je Španac Kareno Busta, a u četvrtfinalu bi mogao da ga namuči Bugarin Grigor Dimitrov (15) ili Francuz Rišar Gaske (18).

Austrijanac Dominik Tim (8) ili Belgijanac David Gofan (11) bili bi protivnici po meri u četvrtfinalu, nakon čega bi došli u obzir okršaji sa Rafaelom Nadalom ili Milošem Raonićem.

Rodžer Federer, Sten Vavrinka i Kei Nišikori, kao i Nadal i Raonić, nalaze se u polovini prvog nosioca, Endija Mareja.

Što se tiče ostalih Srba, Troicki posle Džumhura može na Australijanca Dakvorta ili Italijana Lorencija, a u trećem kolu bi se najverovatnije sastao sa Vavrinkom.

Lajović, objektivno, teško može da očekuje više od jedne pobede na prvom grend slem turniru sezone, jer ga već u drugom kolu čeka Žo Vilfrid Conga.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC