• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fenerov revanš s kamatom - 11. "kec" u rivalitetu!

Autor mondo.rs

Od 2012. zna se - kada igraju ova dva tima domaćin uglavnom bez ikakvog problema pobeđuje. Bogdanović i Kalinić dobri.

 Fenerov revanš s kamatom - 11. "kec" u rivalitetu! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Revanš s kamatom.

Košarkaši Fenerbahčea bili su prilično lako poraženi u Atini 16. decembra, kada je Panatinaikos pobedio 81:70 i "otvorio" vruće-hladno period sezone za ekipu Željka Obradovića, koja je međutim ovog četvrtka odgovorila punom merom i pobedila posle dramatičnog poraza u Beogradu, od Crvene zvezde 75:73.

Pred 11.000 bučnih navijača u Istanbulu: Fenerbahče – Panatinaikos 84:63 (27:16, 17:12, 16:17, 24:18), što je 11. uzastopna pobeda domaćina u ovom malom evroligaškom rivalstvu.

Od kada je Obradović sa zelenima u februaru 2012. pobedio Fener u Istanbulu rezultatom 56:77, što je bila druga uzastopna pobeda Atinjana na tom parketu posle one iz 2007. godine (64:83), nije se dogodilo da je gost slavio, a da će tako biti i večeras moglo je da se nasluti već početkom druge četvrtine kada su plavo-žuti serijom 13:0 stekli prednost od 34:16, a malo potom i celih 20 razlike (42:22).

Poluvreme je španski stručnjak Ćavi Paskual verovatno pokušao da iskoristi da trgne ekipu koja je bila potpuno bez energije posle važne i emotivne pobede nad Olimpijakosom, pred crveno-belim navijačima u Kupu Grčke, ali se to nije dogodilo.

Sami, Majk Džejms i Kris Singlton nisu mogli da urade ništa više od zadržavanja Fenera na "pristojnih" 15 do 20 poena razlike, ali je četvrta četvrtina, na insistiranje domaćih navijača, donela novi udar Obradovićevog tima koji je poveo sa maksimalnih 23 razlike (68:45).

Panatinaikos se digao od dolaska Paskuala na klupu, u jednom trenutku šestostruki prvaci Evrope imali su deset pobeda u 11 mečeva u prvenstvu i Evroligi, ali su gostovanja i dalje "rak rana" ovog tima sastavljenog od sasvim dobrih igrača koji i dalje ne deluju kao zajednica. U poslednjih šest mečeva u Evroligi van Atine, PAO je dobio samo jedan, protiv "fenjeraša" Milana.

Naš reprezenativac Bogdan Bogdanović ubacio je sedam poena (2/3 za dva, 0/2 za tri), uz tri skoka, pet asistencija i jednom izgubljenom loptom, za 25 minuta u igri, dok je Nikola Kalinić, osim kratke "tuče" (žargonski rečeno) sa Janisom Burusisom, odradio nekoliko odličnih specijalnih zadataka u odbrani i pritom uspeo da postigne šest poena (2/5 za dva), uz jedan skok.

Obradović je igrao bez povređenog centra Ekpea Judoa, ali je to iskoristio Ahmet Duverioglu koji je za 16 minuta u igri ubacio 13 poena (6/7 za dva), a novajlija u timu, nekada prvi pik na NBA draftu Entoni Benet, obukao je opremu i zagrejao se, ali nije ulazio u igru.

FBPAO
Izvor: YouTube



Luđi Datome bio je prvi strelac Fenera sa 16 poena (2/6 za dva, 4/7 za tri), pratio ga je Jan Veseli sa 13 poena (6/8 za dva), dok je Kostas Slukas ubacio 12 (2/5 za dva, 2/2 za tri), ali uz četiri skoka, tri asistencije i tri izgubljene lopte.

Na drugoj strani, Džejms je igrao simultanku i stigao do 25 poena skoro bez promašaja (7/8 za dva, 2/3 za tri, 5/5 za jedan), jedno vreme pratio ga je Singlton koji je ubacio 13 poena (3/5 za dva, 2/2 za tri), ali je potom posustao, a dvocifren je bio samo "ubica" Olimpijakosa u Kupu, sa 11 poena ali uz šut 0/4 za dva i 3/5 za tri.

Niko više nije "prebacio" preko četiri poena u gostujućem timu!

Fener i Panata bili su poravnati sa skorom 10-7 pre 18. kola. Sada više nisu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC