• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve lako do rekorda na Alegrijev jubilej!

Autor mondo.ba

Juventus je već u prvih 15 minuta riješio nedjeljni derbi protiv Lacija (2:0) u 21. kolu Serije A i upisao 16. pobjedu! Oboren je i klupski rekord kao čestitka Masimilijanu Alegriju za njegov 300. meč u prvenstvu.

Gotovo sve je pred nedjeljnu utakmicu između Juventusa i Lacija u matine terminu bilo na strani aktuelnog šampiona i lidera italijanskog prvenstva.

Od tradicije po kojoj je Juve slavio na pet međusobnih utakmica u Seriji A, do podatka da je rimski tim posljednji put pobijedio u Torinu 15. decembra 2002. godine (1:2), a posljednji bod osvojio deceniju kasnije (0:0).

"Bjankoneri" su imali i dva dodatna motiva - željeli su da obore klupski rekord: 26 uzastopnih pobjeda u Torinu, te da sa tri osvojena boda čestitaju treneru Masimilijanu Alegriju 300. utakmicu u Seriji A.

Iako je Alegri poprilično promijenio tim i taktiku - prvi put je Juve zaigrao u formaciji 4-2-3-1 sa Paulom Dibalom i Samijem Kedirom u veznom redu, Huan Kuadrado je bio na krilu, a Mario Mandžukić iza jedinog centarfora Gonzala Iguaina, pobjeda je ostvarena.

JUVENTUS - LACIO 2:0 (2:0)

I to u prvih 15 minuta gotovo je osigurana 171. "recka" Alegrija, koji je u trenerskoj karijeri izgubio samo 67 puta.

Već u petom minutu Juve je stigao do vođstva - Mario Mandžukić je u skoku spustio loptu na volej Paola Dibale, a Argentinac iz prve pogodio lijevi ugao - 1:0.

...
Izvor: YouTube

Poslije samo 10-ak minuta, Juve je praktično završio posao - Kolumbijac Huan Kuadrado je odlično centrirao, a u kaznom prostoru se još bolje snašao Gonzalo Iguain i savladao Federika Marketija - 2:0.

...
Izvor: YouTube

Lacio je prvi put zaprijetio u 24. minutu zahvaljujući srpskom reprezentativcu Sergeju Milinković-Saviću, čiji je udarac sa 20-ak metara prošao tik pored lijeve stative.

Iguain je postigao drugi pogodak u 30. minutu, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda.

Nebesko-plavi, koji su pred gostovanje u Torinu upisali četiri pobjede na pet posljednjih prvenstvenih mečeva, nisu danas pokazali mnogo. Vjerovatno zbog umora izazvanog teškom utakmicom protiv Đenove (4:2) nakon koje su osigurali plasman u četvrtfinale Kopa Italija.

Ipak, su zaigrali nešto bolje u drugom poluvremenu i nekoliko puta zaprijetili golmanu Đanluiđiju Bufonu, ali nije uspio da postigne makar počasni gol.

Još su kad se sve sabere "lacijali" dobro i prošli jer je Juve u nastavku propustio nekoliko odličnih prilika.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić zbog žutih kartona nije igrao za Lacio protiv "Stare dame" u čijim redovima je starter bio Miralem Pjanić.

Srpski fudbaler iz Lacija Dušan Basta je susret propustio zbog povrede, a Filip Đorđević je ušao u 61. minutu umjesto Lukasa Bilje.

SERIJA A - 21. KOLO:

Juventus - Lacio 2:0 (2:0)
/Dibala 5, Iguain 16/

Genova - Krotone (15:00)
Palermo - Inter
Peskara - Sasuolo
Bolonja - Torino
Empoli - Udineze
Atalanta - Sampdorija (18:00)
Roma - Kaljari (20:45)

Subota
Kjevo - Fiorentina 0:3 (0:1)
/Teljo 18, Babakar 52 pen, Kjeza 90+4/

Milan - Napoli 1:2 (1:2)
/Kucka 37 - Insinje 6, Kaljehon 9/

TABELA: Juventus (-1) 48, Roma (-1) 44, Napoli 44, , Lacio 40, Milan (-1) 37, Inter (-1) 36, Atalanta (-1) 35, Fiorentina (-1) 33, Torino (-1) 30, Kaljari (-1) 26, Udineze (-1) 25, Kjevo 25, Sampdorija (-1) 24, Bolonja (-2) 23, Đenova (-1) 23, Sasuolo (-1) 21, Empoli (-1) 18, Palermo (-1) 10, Krotone (-2) 9, Peskara (-2) 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC