• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenad i Viktor "završili posao" - četvrtfinale!

Autor mondo.rs

Nenad Zimonjić i Viktor Troicki doneli i treći, pobedonosni bod, Dejvis kup reprezentaciji Srbije u prvoj rundi ovog takmičenja protiv Rusije. Srpska reprezentacija ide u četvrtfinale!

Srbija je iskoristila prvu "meč loptu" protiv Rusije i ide u četvrtfinale!

Naša reprezentacija je po sedmi put u poslednjih osam godina stigla do četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa, a tamo je čeka bolji iz duela Hrvatske i Španije.

Viktor Troicki i Nenad Zimonjić doneli su ove subote u niškom "Čairu" i treći, pobedonosni bod, našoj ekipi i tako se nadovezali na jučerašnje dve pobede u singlu. Naš dubl je slavio protiv ruskog para Kravčuk/Kuznjecov - 3:1 (6:3, 7:6, 6:7, 6:4)!

Nakon ovog meča, koji je trajao više od tri sata, naši teniseri su proslavili pobedu sa publikom na centru terena sa srpskom zastavom.

Ni u ovom meču nije moglo bez drame!

Viktor Troicki i Novak Đoković su u petak upisali pobede, ali uz mnogo muka, a kada je naš dubl poveo protiv ruskog para 2:0 u setovima, činilo se da ćemo je ipak izbeći. Prevarili smo se...

Zimonjić i Troicki su odlično završili prvi set, vezali šest osvojenih gemova, bili pred lakom pobedom i u drugom, ali tada se "probudio" tandem Kravčuk i Kuznjecov koji je potom vezao pet osvojenih gemova. Igralo se u serijama, a nakon toga je usledila mini-serija naših tenisera koji su bili bolji u taj-brejku.

I u trećem setu se igrao taj-brejk, ali je ovoga puta primao Rusima koji su tokom čitavog seta bili bolji, našli rešenja za "zadatke" koji su do tada bili nerešivi.

Drama i u poslednjem setu. Rusi prvi prave brejk, ali odmah uzvraćaju naši teniseri, koji uz podršku publike dolaze do brejka u desetom gemu i pobede u ovom meču.

U nedelju će se ipak igrati "revijalni" mečevi.

"Hvala publici. Fenomenalan meč. Bilo je uspona i padova, tako je to u dublu. Važno je da smo meč priveli kraju. Ziki je imao sjajne poteze u najvažnijim trenucima", rekao je Viktor Troicki nakon meča.

Selektor-igrač Nenad Zimonjić se zahvalio publici i rekao da je rano za priču o narednom rivalu.

"To ćemo videti još ko će pobediti... Ovo je bio super test. Bio je težak tenis prvog dana, nije ni meni bilo lako da igram. Uspeli smo i važno je za naredne mečeve da imamo jak dubl na koji možemo da računamo protiv bilo koga. Publika je bila fenomenalna, nosila nas je. Imamo odličnu atmosferu i to je najvažnije", kazao je Zimonjić.

Uskoro opširnije...

Srbija ima prvu "meč loptu" protiv Rusije!

Nakon jučerašnjih "teških" pobeda Viktora Troickog, posle četiri i po sata borbe protiv Hačanova (3:2), i Novaka Đokovića, kome je Medvedev predao (2:1 u trenutku predaje), subota je rezervisana za mečeve dublova.

Nije bilo jasno koji će naši teniseri na teren - Novak je nakon meča poručio da će razgovarati koje su im opcije, ali je na kraju odlučeno da tandem bude Viktor Troicki - Nenad Zimonjić.

Naš najbolji dubl igrač, a istovremeno i selektor Dejvis kup reprezentacije, odlučio je da skine trenerku i obuče opremu, dok će mu par biti umorni Viktor Troicki, iako su mnogi očekivali da to ipak bude Dušan Lajović koji nije igrao u singlu.

Za Rusiju nastupaju Konstantin Kravčuk (146. u dublu) i Andrej Kuznjecov (187. u dublu).

IZ SETA U SET:

- PRVI SET - 6:3!


Videli smo mnogo brejk šansi, ali ih je više bilo za Nenada i Viktora.

Prva dva gema bila su najduža i odredila su dalji tok seta, a on se završio prednošću našeg dubl tima. Posle dve propuštene brejk šanse, Kravčuk nam je "poklonio" gem duplom greškom. Potom smo se odlično odbranili na Viktorov servis, dva puta su imali brejk šansu Rusi, ali do brejka i izjednačenja dolaze u četvrtom gemu na servis Nenada Zimonjića.

I to bez izgubljenog poena...

Međutim, nije to iznenadio naše tenisere koji su do kraja još dva puta "oduzimali" servis rivalu.

Set je lako priveden kraju, a iskorišćena je treća set-lopta.

- DRUGI SET - 7:6!

Od izgubljenog - dobijen set!

Naš teniski par je vezao šest uzastopnih dobijenih gemova, od rezultata 3:3 u prvom setu, i poveo snažno 3:0 na startu drugog seta. Međutim, tu dolazi do pada u igri našeg sastava.

Izgubljen gem bez dobijenog poena na Viktorov servis – najavio je seriju Rusa.

Oni su potom vezali pet uzastopnih dobijenih gemova i poveli 5:3, a potom imali tri set-lopte.
Najteži je, fizički i psihički, bio sedmi gem ovog seta koji je trajao više od 10-15 minuta, ali Kravčuk i Kuznjecov koriste petu brejk šansu.

Međutim, umesto da Rusi "privedu posao kraju", naši teniseri su se podigli i zaigrali najbolji tenis od početka ovog duela. Uspeli da "brejknu" rivala, a potom i odvedu set u taj-brejk u kom su bili uspešniji.

7:3 u odlučujućem gemu!

- TREĆI SET - 6:7!

Borba se ipak nastavlja, Rusi su se "vratili" u ovaj meč.

Još jedan set koji je trajao sat vremena bio je "bliže" da pripadne našim igračima koji su imali brejk prednosti posle devetog gema, ali je potom Rusija uzvratila na "brutalan" način.

Napravili su brejk na servis Troickog bez ijednog izgubljenog poena, a potom uveli set u taj-brejk. Bolje su počeli, uspeli nekoliko loptica da "proture" između dvojice naših tenisera, a uz to su imali i sreće u nekim situacijama da loptica "lizne" aut-liniju.

Iskoristili su četvrtu set-loptu i dobili ovaj set u taj-brejku 7:5!

- ČETVRTI SET - 6:4!

Srbija je u četvrtfinalu, pravimo brejk i koristimo prvu meč loptu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC