• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez starca nema udarca - Pizaro daje i u 41. godini!

Autor mondo.rs

Napadač Verdera iz Bremena Klaudio Pizaro drugi je najstariji strelac u istoriji Bundeslige. Dao je (bar) gol u svakoj sezoni Bundeslige od 1999. godine!

Verder iz Bremena je pretrpeo katastrofu od Bajera iz Leverkuzena i to na svom terenu (2:6), ali za utehu ostaje da je legendarni napadač Klaudio Pizaro ušao u legendu.

Pizaro je dao jedan od dva počasna gola protiv Bajera, a time je postao tek drugi igrač iznad 40 godina koji je bio strelac u Bundesligi. To je inače njegov 193. gol u nemačkoj ligi.

Peruanac je dao gol sa 40 godina i 25 dana. Stariji strelac od njega samo je Mirko Votava, koji je sa 40 godina i 121 danom bio strelac takođe za Verder protiv Štutgarta 1996. godine.

I još jedan zanimljiv podatak za Pizara - bio je strelac u svakoj sezoni Bundeslige od 1999. godine, kada je i došao u nemački fudbal i ostao u njemu do danas!

On je 1999. godine došao u Verder iz Bremena i ostao do 2001. godine. Potom je igrao za minhenski Bajern (od 2001. do 2007. godine), otišao je zatim u londonski Čelsi, ali se brzo vratio u Verder na pozajmicu, da bi potpisao novi ugovor sa klubom iz Bremena do 2012. Iz Verdera je ponovo otišao u Bajern (do 2015. godine), da bi se zatim vradio u Verder (od 2015. do 2017.). Iz Verdera se preselio u Keln, gde je igrao samo sezonu da bi se potom, ČETVRTI put u karijeri vratio u Verder jula ove godine.

Pizaro je rođen 3. oktobra 1978. godine u Peruu. Iako je pre 26 dana napunio 40 godina i dalje igra u jednoj od najjačih liga na svetu.

"Dobro se osećam. Nisam siguran da sam u boljoj kondiciji nego pre pet godina, recimo, ali se osećam dobro. I dalje mi se igra fudbal, a Verder me je zvao, jer im, očigledno, treba iskusan fudbaler koji može da doprinese na terenu i bude neka vrsta mentora mlađim igračima", rekao je Pizaro nedavno za "Dojče vele".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC