• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

To više nije to: Federeru 190. igrač sveta uzeo set

Autor mondo.rs

Švajcarac gubio na startu US Opena, ali uspeo da izbori plasman u drugu rundu grend slema na kojem je osvojio pet pehara

Rodžer Federer teže nego što je očekivao završio je meč prvog kola na poslednjem grend slemu sezone, US Openu.

Federer je u noći između ponedeljka i utorka pobedio Sumita Nagala iz Indije, ali tek nakon preokreta. Izgubio je prvi set od 190. igrača sveta, a onda dobio tri u nizu - 4:6, 6:1, 6:2, 6:4.

Švajcarac je tako posle dva i po sata igre izborio plasman u drugu rundu, ali se i kvalifikovao za završni turnir sezone, i to 17. put u karijeri.

Federer, koji je petostruki osvajač pehara u Njujorku, u drugom kolu će igrati sa Damirom Džumhurom iz Bosne i Hercegovine.

Sa kvalifikantom se u prvom kolu mučio i Federerov zemljak Stan Vavrinka. On je nakon četiri seta eliminisao Janika Sinera iz Italije - 6:3, 7:6, 4:6, 6:3. Vavrinka će u narednom kolu igrati protiv Francuza Žeremija Šardija, koji je u pet setova bio bolji od Poljaka Huberta Hurkača.

Jedno od iznenađenja prvog dana priredio je domaći teniser Rajli Opelka koji je eliminisao Italijana Fabija Fonjinija (6:3, 6:4, 6:7, 6:3), dok je Amerikanac Džejson Bruksbi slavio protiv Čeha Tomaša Berdiha - 6:1, 2:6, 6:4, 6:4.

U drugo kolo poslednjeg gren slem turnira u sezoni plasirali su se, između ostalih, i Kei Nišikori, Danijel Evans, Danil Medvedev, Grigor Dimitrov, David Gofan, Luka Puj, Borna Ćorić i Pablo Karenjo Busta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC