• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Most u Docu gradi ''Integral inženjering'', gradnja počinje u nedjelju

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Prva faza izgradnje novog mosta u naselju Dolac u Banjaluci, vrijednog 7,5 miliona maraka, koji će povezati centar grada i naselja Obilićevo i Starčevicu, počeće u nedjelju, 8. novembra.

 Most u Docu Integral inženjering Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Ovo je najavio gradonačelnik Igor Radojičić, koji je sa predstavnicima kompanije „Integral inžinjering“, danas potpisao ugovor o izgradnji mosta.

"Ovaj projekat ne uključuje samo izgradnju najvećeg mosta već i rekonstrukciju saobraćajnica i priobalnog dijela na obe strane Vrbasa koja će se izvoditi u sedam faza," kazao je gradonačelnik Radojičić.

Povezano

On je podsjetio da su pripreme za gradnju trajale tri godine, a da je idejno rješenje dobijeno na međunarodnom arhitektonskom konkursu.

U prvoj fazi gradiće se kolski most namijenjen za saobraćaj motornih vozila, sa četiri saobraćajne trake, u oba smjera, ukupne širine oko 21 metar, a rok za izvođenje radova je dvije godine.

"Ovo je komplikovan i složen projekat, jer će novi most ne samo biti jedan od simbola grada, već će u saobraćajnom smislu kvalitetnom vezom povezati lijevu i desnu obalu Vrbasa i centar grada sa Obilićevom i Starčevicom," kazao je Radojičić.

Izvor: Gradska uprava Banjaluka

Poslije izgradnje kolskog mosta u kasnijim fazama radiće se i pješačko-biciklistički most, rekonstrukcija saobraćanica sa obje strane Vrbasa, od Bulevara cara Dušana do mosta kao i rekonstrukcija i proširenje postojeće Mačvanske ulice kod klinike za psihijatriju i spajanje sa Istočnim tranzitom. Jedna od faza je i uređenje podmostovlja i cijele zone Doca.

Na međunarodnom tenderu za izvođača radova je izabrana domaća kompanija „Integral inžinjering“ koja zapošljava više od 1.200 radnika, objavila je Gradska uprava.

"Sve poslove smo do sada obavili u rokovima i nadamo se da će tako biti i ovog puta. Počećemo odmah da radimo kako bi što više posla uspjeli da uradimo prije zime," kazao je vlasnik „Integral inžinjeringa“ Slobodan Stanković.

Ovo je mjesto gdje će most biti izgrađen:

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Nismo ni sumnjali da neko ko nije blizak vlasti moze ući u taj posao

MONDO REPORTAŽE