• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protest poljoprivrednika zbog prekomjernog uvoza

 Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

Poljoprivredni proizvođači Semberije danas su traktorima stigli od Agrotržnog centra u Bijeljini do terminala preduzeća "Perić" na magistralnom putu Bijeljina-Dvorovi gdje protestuju zbog uvoza poljoprivrednih proizvoda, zahtijevajući da se zaštiti domaća proizvodnja.

 poljoprivrednici Semberija protest Izvor: SRNA/ Zorica Simeunović

Predsjednik Regionalnog udruženja poljoprivrednika sela Semberije i Majevice Savo Bakajlić rekao je, kako prenosi Srna,  da poljoprivrednici smatraju da domaću proizvodnju treba sačuvati i da poljoprivreda mora biti strateška u BiH, te da su svi jedinstveni u ovim zahtjevima.

"Svi nadležni moraju se zapitati dokle ovakav tretman poljoprivredne proizvodnje, moraju doći i razgovarati sa nama kako bismo u najskromnijim epidemiološkim uslovima rješavali ova pitanja", rekao je Bakajlić novinarima.

Poljoprivredni proizvođači Semberije tokom dana očekuju dolazak predstavnika svih poljoprivrednih udruženja iz Tuzle, Brčko distrikta, Odžaka, Sarajeva sa istim zahtjevima o pomoći poljoprivrednoj proizvodnji.

Povrtar iz Velike Obarske Goran Simić rekao je da je današnje okupljanje organizovano u skladu sa epidemiološkim mjerama i da poljoprivrednici na ovaj način žele da skrenu pažnju nadležnim ministarstvima u Republici Srpskoj i BiH da omoguće mladim ljudima da se bave poljoprivredom, jer oni to žele.

"O njima neko mora brinuti. Brojni su danas ovdje sa svojim traktorima, a poljoprivreda nam je trenutno na koljenima, imamo prekomjeran uvoz svih proizvoda koji se mora zaštiti", rekao je Simić novinarima.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE