• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poreska uprava: Nije blokiran račun ''Akvane''

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Nakon informacija da je Poreska uprava RS blokirala račun Akvane oglasili su se iz ove institucije sa obavještenjem u kojem je navedeno da to nije tačno.

 Poreska uprava: Nije blokiran račun ''Akvane'' Izvor: Siniša Stanić, mondo.ba

Iz Poreske uprave danas poručuju da je "JP Akvana" kao i svakom drugom poreskom obvezniku koji ima dospjele, a neizmirene poreske obaveze, nakon opomene, "dostavljeno rješenje o prinudnoj naplati dospjelih poreskih obaveza."

"Rješenja o prinudnoj naplati smo tom poreskom obvezniku dostavljali i u 2020. godini, a zbog neizmirenih poreskih obaveza iz te godine," naveli su za Srpskainfo u Poreskoj upravi RS.

Ističu i da ukupne dospjele, a neizmirene obaveze ovog poreskog obveznika iznose oko 350.000 KM i odnose se na obaveze za poreze i doprinose iz 2020. godine.

Kažu da ''Akvana'' ima i obaveze po osnovu reprograma iz 2014. godine u iznosu od oko 80.000 KM, čija naplata je prolongirana na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID-19 izazvane korona virusom.

"U skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, svaki poreski obveznik koji ima dugovanja može podnijeti zahtjev za odgođeno plaćanje poreskih obaveza, odnosno reprogram, što je osnov za obustavljanje postupka prinudne naplate poreskih obaveza," naveli su u Poreskoj upravi RS.

Sajt Grada Banjaluka objavio je sinoć Stanivukovićevu izjavu da je račun preduzeća Akvana blokiran od strane Poreske uprave Republike Srpske "i to dan nakon što smo krenuli u reforme pomenutog preduzeća,"

On je naveo da se do sada ćutalo na neplaćanje poreza i doprinosa radnicima, jer je ovo preduzeće, kako kaže, sistemski u propast vodio direktor iz SNSD-a gospodin Vedran Mitrović.

"Nisu nam dali niti jedan dan šanse da spasimo ovo preduzeće, naše radnike i porodice koje od svog posla hrane", zaključio je Stanivuković u jučerašnjoj objavi.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE