• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Auto-put prema Srbiji neće graditi domaće kompanije

 Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

Na adresu preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ pristiglo je ukupno 10 ponuda izvođača radova, potvrđeno je za Mondo u „Autoputevima RS“, a kako nezvanično saznajemo među prijavljenima nema domaćih kompanija.

 autoput srbija kompanija izvođač radova Izvor: Mondo/ Goran Sivački

„Javno preduzeće „Autoputevi Republike Srpske“ je u avgustu prošle godine raspisalo javni poziv za učešće u postupku nabavke usluga finansiranja, projektovanja i izgradnje autoputa na dionicama Vukosavlje – Brčko, Brčko – Bijeljina i Bijeljina – Rača (granica sa Srbijom), putem takmičarskog dijaloga. Do kraja septembra, na adresu preduzeća pristiglo je ukupno 10 ponuda”, istakli su u ovom preduzeću.

Prema njihovim riječima, u toku je analiza navedenih ponuda, a do kraja februara trebalo bi da bude donesena odluka o tome ko se od ponuđača plasirao u drugi krug kvalifikacija, odnosno s kim će biti nastavljeni pregovori.

“Početak radova zavisi od postupka izbora ponuđača, ali se očekuje da i taj dio posla bude završen u ovoj godini, poslije čega bi mogla da počne gradnja. Plan je da autoput prema Srbiji bude završen do 2025. Godine”, istakli su u “Autoputevima RS”.

Podsjetimo, kako su ranije istakli u “Autoputevima RS” projekat izgradnje ovog autoputa, ukupne dužine oko 70 km, će omogućiti bolje povezivanje mreže autoputeva unutar Republike Srpske, uključujući i povezivanje sa Republikom Srbijom, zatim razvoj lokalnih zajednica kao i razvoj lokalne i regionalne ekonomije, čime se postiže jednaka važnost projekta kako na lokalnom nivou tako i na nivou čitave Republike Srpske. Vrijednost radova procijenjena je na milijardu i 350 miliona KM.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE