• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Si Đinping zahvalio Dodiku i najavio povećan uvoz proizvoda iz BiH

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Kine Si Đinping zahvalio je danas nakon obraćanja na samitu "17 plus jedan" srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, rekavši da su odnosi dvije zemlje unaprijeđeni i da Kina planira da uveze više poljoprivrednih proizvoda iz BiH.

 Si Đinping zahvalio Dodiku i najavio povećan uvoz proizvoda iz BiH Izvor: FENA

"Ohrabrujemo vas da više promovišete vaše proizvode i da iskoristite mogućnosti prisustva na kineskom tržištu, i da ostanemo u kontaktu u vezi sa uvozom poljoprivrednih i ostalih proizvoda iz vaše zemlje da bismo to sve zajedno unaprijedili", rekao je Si na samitu nakon Dodikovog obraćanja.

Si je zahvalio Dodiku što je govorio o izgradnji društvo sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo, produbljivanju mulilateralizma i za čestitke povodom 100 godina od osniva Komunističke partije Kine i za iskorijenjavanje siromaštva.

"BiH je dio ove saradnje", naglasio je Si.

On je podsjetio da je Termoelektrana u Stanarima pomogla da se unaprijedi razvoj društva.

"Unaprijedili smo veze naše dvije zemlje i uspjeli za obje zemlje da obezbijedimo određene rezultate, tako da vjerujem da će ova saradnja stvoriti još mogućnosti za prijateljsku i još veću saradnju naše dvije zemlje", naglasio je Si.

Prema njegovim riječima, samit "17 plus jedan" predstavlja saradnju ravnopavnih partnera, bez obzira na veličinu zemalja - postoje obimne konsultacije, zajednički doprinosi i korist koja se dijeli.

Na video-konferenciji, koju je danas otvorio kineski predsjednik Si Đinping, obratio se i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na samitu su učestvovali lideri i visoki predstavnici zemalja Centralne i Istočne Evrope i predstavnici posmatrača saradnje Kina i ovog dijela Evope

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE