• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada Srpske ograničila marže za gorivo

Autor Dragana Božić

Vlada Republike Srpske donijela je Uredbu o određivanju marže koja se primjenjuje prilikom formiranja cijena naftnih derivata.

 Vlada RS odredila marže na gorivo Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Ovom uredbom se trgovcima na veliko naftnim derivatima propisuje maksimalna veleprodajna marža u apsolutnom iznosu od 0,06 KM po litru derivata, dok se trgovcima na malo propisuje maksimalna maloprodajna marža u apsolutnom iznosu od 0,25 KM po litru derivata.

Iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske saopšteno je da se ovom uredbom utvrđuje postojanje uslova za propisivanje mjera neposredne kontrole cijena na teritoriji Srpske određivanjem maksimalnih iznosa marži koje se primjenjuju prilikom formiranja cijena naftnih derivata.

Inspekcijski nadzor nad primjenom ove uredbe vršiće Republička uprava za inspekcijske poslove posredstvom republičkog tržišnog inspektora i tržišnog inspektora u jedinicama lokalne samouprave, u skladu sa ovlaštenjima propisanih Zakonom o regulisanju cijena i propisom kojim se uređuje inspekcijski nadzor.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH juče je donijela odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode, utvrđivanjem maksimalne marže od šest odsto u veleprodaji i osam odsto u maloprodaji.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE