• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Struju više ne plaćamo "Elektrokrajini": Evo šta to znači za potrošače

Autor Dragana Božić

Direktor "Elektrokrajine "Dragan Čavić pojasnio je za Mondo šta za kupce električne energije predstavlja obavještenje koje su dobili uz martovski račun o plaćanju usluga.

 Čavić plaćanje struje Elektrokrajina Izvor: mondo.ba

Građani Banjaluke uz martovski račun za struju dobili su obavještenje da će od 1. aprila struju plaćati Elektroprivredi RS (ERS), tačnije Direkciji za javno snabdijevanje, a ne lokalnim elektrodistributivnim preduzećima kao do sada. U obavještenju se potrošači pozivaju da izmire račune i dugovanja.

Direktor ''Elektrokrajine'', Dragan Čavić, objašnjava da Direkcija za javno snabdijevanje ERS od aprila vrši prodaju struje za cijelu Republiku Srpsku i da je jedina promjena - novi žiro račun za plaćanje.

„To je negdje više od pola miliona domaćinstava u Srpskoj. Računi koje će građani dobiti u maju za mjesec april imaće drugi žiro račun za uplate i to je jedina promjena za građane kao kupce, rekao je Čavić.

Povezano

Naglasio je da su distributivna preduzeća prestala da prodaju struju, a to znači da račun koji će građanima uskoro doći, ili je već došao, je posljednji račun koji će građanima doći iz "Elektrokrajine."

„Elektrokrajina Banjaluka, ali i druga distributivna preduzeća, kao što su Elektro Doboj, Elektro Hercegovina i drugi, od sada će biti samo regulatori distributivnog sistema i ponašaće se isto, ali mi račune nećemo više ispostavljati. Nema potrebe da građani prave novi ugovor, neće biti ni promjene cijena, jedina promjena je taj žiro račun“, pojasnio je Čavić za Mondo.

Obavještenjem se od građana traži i da se izmire postojeća dugovanja, ali to, kako tvrdi Čavić, ne znači da će oni koji imaju potpisan ugovor o reprogramu ili medijaciji svoj dug morati isplatiti u odmah u cjelosti.

„Oni koji nemaju ove ugovore, dugovanja moraju isplatiti u cjelosti. Međutim, za one koji su potpisali reprogram ili medijaciju i dug struje plaćaju u ratama traži se najbolje rješenje. Najvjerovatnije će takvi kupci dobiti poseban račun, za taj iznos medijacije ili reprograma, odnosno dobijaće dva računa, jedan za redovnu potrošnju koji će plaćati Elektroprivredi RS, a drugi za izmirenje duga po ugovoru o reprogramu ili medijaciji koji će plaćati Elektrokrajini“, istakao je Čavić.

U obavještenju se navodi i da kupci koji nakon izmirivanja obaveza za potrošnju u mjesecu martu ostaju u pretplati u najkraćem roku dostave podatke o računu na koji će preostala sredstva biti doznačena.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Dosta efikasniji sistem koji ostavlja manje tragova prilikom krađe drzavnog odnosno naseg novca sad su izbacili posrednika i novac uzimaju direktno od građana

MONDO REPORTAŽE