• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najavljene investicije od 40 miliona evra, briga o zdravlju i dalje prioritet

Autor Vesna Kerkez

Lider na farmaceutskom tržištu, kompanija Hemofarm, obilježila je 61 godinu uspješnog poslovanja i tom prilikom najavila ovogodišnje planove da u pogone, novu opremu i primjenu najnovijih standarda u ovoj industriji investira 40 miliona evra.

 Najavljene investicije od 40 miliona evra, briga o zdravlju i dalje prioritet Izvor: Hemofarm / Promo za mondo.ba

Od 2006. godine Hemofarm je dio Štada grupe, jedne od vodećih farmaceutskih kompanija u Evropi, koja je od tada do ove godine u modernizaciju njegovih pogona, opremu i nova postrojenja investirala oko 300 miliona evra.

Novim ulaganjima od 40 miliona eura u ovoj godini, Štada i Hemofarm potvrđuju da je riječ o jednom od najvećih i najpostojanijih investitora na ovim prostorima i značajnom privrednom partneru koji donosi najnoviju tehnologiju, najviše standarde i dobru poslovnu praksu.

Ovogodišnji plan predviđa investicije u poslovanje Hemofarma u Srbiji (pogone u Vršcu i Šapcu) od oko 28 miliona evra, u Bosni i Hercegovini (Hemofarm Banjaluka) skoro 10 miliona, dok će u dalje unaprijeđenje poslovanja kompanije u Crnoj Gori (Hemomont u Podgorici) biti uloženo 1,5 miliona eura.

Možda će vas zanimati

Investiciona podrška planirana je i za nabavku nove opreme za laboratoriju u Temišvaru koja posluje u okviru Hemofarm grupe, a služi za sertifikaciju lijekova koji se izvoze u zemlje EU.

Prema riječima generalnog direktora Hemofarma dr Ronalda Zeligera, ova kompanija raste upravo zahvaljujući stalnom investiranju kao poslovnom modelu:

"Hemofarm je veliki jer proizvodi lijekove za cijeli svijet, a rastao je i razvijao se upravo zahvaljujući redovnim investicijama, stalnim inovacijama u proizvodnji i neprekidnim ulaganjem u ljude i procese.

Činjenica da smo dio jedinstvene Štade koja snažno istupa u polje inovacija u svim segmentima farmaceutskog razvoja, razlog je našeg uspjeha. Mi to vraćamo liderskom pozicijom na tržištu, rekordnom proizvodnjom u skladu sa principima održivog razvoja i maksimalnom količinom kvalitetnih lijekova koji su dostupni u apotekama na tri kontinenta.

Koliko smo važan partner zemljama regiona dobro ilustruje situacija iz prošle godine kada smo na vrhuncu pandemije na djelu pokazali šta znači briga o zdravlju ljudi kroz 24-časovnu proizvodnju, redovno snabdijevanje tržišta i pacijente koji su mogli da računaju na naše lijekove u svakom trenutku", istakao je Zeliger.

(MONDO)

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE