• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cepter u Banjaluci zbog hotela "Palas", dovodi poznatog arhitektu

Autor Dušan Volaš

Svjetski poznati arhitekta Hani Rašid i Filip Cepter, vlasnik kompanije "Zepter International", dolaze u Banjaluku zbog razgovora o nedovršenom dijelu hotela "Palas" na Trgu Krajine, saznaje Mondo.

 Izgradnja Palasa Hani Rašid i Filip Cepter dolaze u Banjaluku Izvor: Dušan Volaš

Miroslava Pijetlović, direktorka banjalučkog hotela "Palas", izjavila je kratko za naš portal da Cepter i Rašid u grad na Vrbasu dolaze 7. septembra, a planiran je susret i sa gradonačelnikom nejvećeg grada Srpske.

Pijetlovićeva je ranije za Mondo izjavila da se nije odustalo od nadograđenog i nikad dovršeneg dijela hotela "Palas" u centru Banjaluke.

"Ranije je bilo određenih imovinsko-pravnih sporova, to je riješeno i sav prostor gdje su objekti pripada nama", rekla nam je početkom godine Pijetlovićeva, ali nije precizirala da li će i kad početi izgradnja hotela, odnosno nadogradnja na već postojeći objekat, što podrazumijeva i rušenje nedovršenog dijela koji decenijama narušava izgled centra grada.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u martu ove godine je izjavio da su započeti razgovori sa predstavnicima kompanije Zepter o nedovršenom hotelu "Palas" na Trgu Krajine. Prema njegovim riječima definisani su i prvi koraci koji treba da se preduzmu kako bi rad na ovom objektu u što skorije vrijeme započeo.

Izvor: Dušan Volaš

Projekat rekonstrukcije i izgradnje "Palasa" predstavljen je 2007. godine, a prema informacijama iz 2012. godine nastavak su kočili neriješeni imovinsko-pravni odnosi oko dvije parcele zemljišta na kojem se nalazi objekat.

Izgradnja hotelskog zdanja na osam spratova u samom centru Banjaluke ranije je procijenjena na oko 40 milona evra. Projektom je predviđena adaptacija oko 20.000 metara kvadratnih prostora (sobe, poslovni prostori, kongresne sale, bazen i spa-centar).

Banjalučki "Palas" pripada lancu hotela "Zepter Hotels" kojim upravlja internacionalna kompanija "Zepter". U svom sastavu ima šest hotela u Srbiji i Bosni i Hercegovini (Vrnjačka Banja, Beograd, Kozarska Dubica, Bajina Bašta, Perućac i Banjaluka).

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Каспер

Камо среће да се уреди то "ругло града".... Само немој да буде као џамија... Као што је Мања уредила свој дио...

MONDO REPORTAŽE