• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bitcoin probio sve rekorde: Vrijednost najstarije kriptovalute dostigla skoro 67.000 dolara!

Autor Marko Čavić

Bitcoin je prestigao svoju rekordnu vrijednost i dostigao novu - par dolara ispod 67.000 za jedan novčić.

 Bitcoin probio sve rekorde: Vrijednost najstarije kriptovalute dostigla skoro 67.000 dolara! Izvor: SmartLife / Unsplash / Art Rachen

Bitcoin, prva i daleko najpopularnija kriptovaluta, tokom srijede dostigla je novi maksimum svoje vrijednosti kad je jedan novčić vrijedio čak 66.974 američka dolara!

Skok vrednosti uslijedio je nakon što je SAD plasirala prvi ETF fond zasnovan na ovoj kriptovaluti na berzi u Njujorku, što je investitorima dalo povoljan signal.

Prethodno je Bitcoin imao najveću vrijednost tokom sredine aprila, kad se za jedan novčić dobijalo 64.889 dolara, a u trenutku pisanja teksta Bitcoin vrijedi 66.269 dolara.

Nažalost, Bitcoin nastavlja klackalicu vrijednosti tokom 2021. godine, jer je tokom prethodnih mjeseci registrovan i značajan pad ove kriptovalute, na šta su uticale različite finansijske, pravne i odluke u vezi sa kriptovalutama različitih zemalja.

Recimo, tokom jula Bitcoin je izgubio polovinu svoje vrijednosti, objavio je Time.com u NextAdvisor izdanju o kriptovalutama.

Kina je rekla ne kriptovalutama, ali su ih SAD podržale i to je sada poguralo ne samo Bitcoin, nego i druge kriptovalute, čija je vrednost tokom 20. oktobra, takođe porasla.

I pored značajnog skoka vrijednosti u poslednjih nekoliko dana i posljednjeg dana, finansijski tj. kripto stručnjaci savjetuju investitore da se ne zalijeću i da pažljivo motre na kompletno finansijsko tržište i da nikako ne ulažu sva svoja sredstva u kriptovalute isključivo.

Novo tumbanje vrijednosti Bitcoin-a i drugih kriptovaluta se očekuje i dalje.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE