• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija uništila mašine za rudarenje kriptovaluta: Parni valjak samljeo opremu vrijednu 1,2 miliona dolara

Autor Miloš Delević

Pogledajte kako je policija uništila opremu za rudarenje kriptovaluta vrijednu više od 1,2 miliona dolara.

 policija uništava opremu za rudarenje kriptovaluta Izvor: YouTube/ Printscreen/ dayakdaily

Nagli porast vrijednosti kriptovaluta (pre svih Bitcoin-a) na početku 2021. godine, je dovelo do toga da je popularnost rudarenja istih na nikad većem nivou.

Zbog toga su mnoge zemlje donijele zakone, pravila i regulacije kako bi smanjili trend rudarenje kriptovaluta, pošto je za taj proces potrebna velika količina energije.

Možda će vas zanimati:

Sada je postao viralan video iz Malezije na kom se može vidjeti kako policija koristi parni valjak da bi uništila opremu za rudarenje kriptovaluta. Kako prenosi tamošnji medij The Star, više od 1.000 mašina za rudarenje čija vrijednost se procjenjuje na oko 1,26 miliona dolara je uništeno. Oni navode da je ta oprema oduzeta stanovnicima Malezije koji su pokušali ilegalno da kopaju kriptovalute koristeći ukradenu električnu energiju u periodu od februara do aprila.

Osmoro ljudi je uhapšeno, dok je šestoro završilo u zatvoru gdje će provesti narednih osam mjeseci, a moraće i da plate kaznu od 1.900 dolara. U saopštenju za javnost tamošnja policija je istakla da je krađa električne energije za rudarenje Bitcoin-a dovela do čestih nestanka struje tokom 2021. godine, a tri kuće su srušene zbog ilegalnih priključaka za snabdijevanje električnom energijom.

Kompanija Sarawak Energy Berhad koja dostavlja električnu energiju u toj zemlji je dodala da je zbog krađe elektriciteta imala gubitak od dva miliona dolara u tom periodu. Upravo je ta kompanija zajedno sa policijom organizovala destrukciju opreme za rudarenje kriptovaluta, prenosi CoinTelegraph. Na video snimku koji je veoma brzo postao viralan se može vidjeti kako na parkingu parni valjak uništava te mašine (rigove).

Prije izvjesnog vremena je ukrajinska policija zaplijenila preko 500 grafičkih karti, više od 50 procesora, kao i PlayStation 4 konzola koje su rudarile kriptovalute u gradu Vinica. Mogli smo u prethodnom periodu da vidimo kako farme za rudarenje kriptovaluta postaju sve više popularnije, ali isto tako i rigoroznije mjere mnogih država koje pokušavaju da razvoj istih spriječe.

U nastavku pogledajte ovaj viralan video snimak iz drugog ugla.

Policija uništava opremu za rudarenje kriptovaluta
Izvor: dayakdaily

Šta vi mislite o ovim snimcima?

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS