• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udruženje banaka BiH: Klijenti Sberbanke nemaju razloga za brigu

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Udruženje banaka Bosne i Hercegovine obavještava javnost da građani - korisnici "Sberbank" dd Sarajevo i "Sberbank" ad Banjaluka nemaju razloga za brigu, jer ruskog elementa u obje "Sberbanke" u Bosni i Hercegovini više nema.

 FOT_4988a.jpg Izvor: Promo

Udruženja Banaka BiH podsjeća da su Agencije za bankarstvo Federacije BiH i Republike Srpske preuzele upravljanje "Sber bankama" u oba entiteta,

"Ovom odlukom prekinuta je veza sa ruskim vlasnikom i eventualno propadanje 'Sberbank' Evrope neće imati nikakav utjecaj na rad 'Sber banaka' u našoj zemlji. Obje 'Sberbanke' u Bosni i Hercegovini su izuzetno finansijski vitalne, dobro kapitalizovane i vrlo likvidne, stoga klijenti ovih banaka nemaju razloga za zabrinutost", navode u saopštenju.

"Svjesni smo i razumijemo nervozu i strah građana u ovakvoj situaciji kada je prisutna prijetnja miru u Evropi, i jasno je da se to odražava na sve građane i razmišljanje o ličnoj sigurnosti. Sve banke u Bosni i Hercegovini, bez obzira na dešavanja u svijetu, posluju nesmetano, u skladu sa bh. regulativom, te nema potrebe za bilo kakvim reakcijama građana, poput podizanja novca sa računa", istakao je Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka u Bosni i Hercegovini, te naglasio da je Udruženje u stalnom kontaktu sa regulatorima i cjelokupnim bankarskim sektorom i da pomno prate sva dešavanja.

Udruženje banaka Bosne i Hercegovine pozdravlja blagovremenu reakciju regulatornih tijela koja su jučerašnjom odlukom preduprijedila da nastane bilo kakva šteta po finansijski sektor Bosne i Hercegovine.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ko se opržio supe i u jogurt duva

MONDO REPORTAŽE