• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova banka kupuje Sberbanku Banjaluka

Autor Dušan Volaš

Sberbanku Banjaluka kupiće Nova banka, izjavio je Srđan Šuput, vršilac dužnosti direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske na konferenciji za novinare u Vladi Republike Srpske.

 FOT_4988a.jpg Izvor: Promo

"Uspjeli smo za kratko vrijeme da nađemo štateškog parnera. Od sutra banka ima novog vlasnika. Banka od sutra otvara vrata i najnormalnije će raditi. Detalji transakcije ovog momenta nije moguće iznijeti u javnost jer su poslovna tajna", rekao je između ostalog Šuput.

On je naveo da je ponudu za kupovinu Sberbanke dala i Vlada RS, još jedna finansijska institucija, čije ime nije otkrio.

Dodao je da su zaštitili sve klijente, kao i 400 zaposlenih u banci.

"To je najveća banka u Republici Srpskoj, a treća u BiH", istakao je Šuput.

Direktor Nove Banke Siniša Adžić zahvalio je Vladi i Agenciji za bankarstvo za napore koje su učinili prethodnih dana po pitanju Sberbanke.

"Kao najveća banka u Republici Srpskoj osjetili smo odgovornost i potrebu da se uključimo u ovaj proces i drago mi je da smo kupili akcije Sberbanke. Sberbanka je kvalitetna banka sa sposobnom upravom i dobrim ljudima i problem banke je bila likvidnost i ništa drugo", rekao je Adžić.

Ministar finansija Srpske Zora Vidović zahvalila je Agenciji za bankarstvo koja je brzo reagovala i Novoj banci koja je odlučila da kupi Sberbanku i da finansijsko tržište u Srpskoj ostaje stabilno.

Podsjetimo, predsjednik Uprave Sberbank a.d. Banjaluka Aleksandar Kesić rekao je juče da građani nemaju razloga za zabrinutost i da ova banka u depozitu ima 320 miliona maraka gotovine.

Agencija za bankarstvo Republike Srpske pokrenula je juče postupak restrukturiranja Sberbanke, koja je do sutra obustavila platni promet.

Klijentima je ostavljena mogućnost da u toku radnog vremena podižu iznose do 1.000 maraka, dok za veće sume moraju podnijeti zahtjev, prenijeli su mediji.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE