• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Uprave Sberbanke Banjaluka: Imamo više nego dovoljno novca na računu (FOTO)

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Uprave Sberbank a.d. Banjaluka Aleksandar Kesić rekao je danas da građani nemaju razloga za zabrinutost i da ova banka u depozitu ima 320 miliona maraka gotovine.

 sberbankao trenutnom stanju s novcem  Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Kesić kaže da razumije zabrinutost građana, ali da ova banka ima dugogodišnje iskustvo te da nijedan klijent neće biti oštećen.

''Ukupni depoziti po viđenju svih građana su jutros bili 270 miliona maraka. Sberbanka ima više nego dovoljno sredstava na računu da isplati sve građane koji imaju sredstva u toj banci, a distribucija novca preko bankomata je otežana ali funkcioniše", rekao je Kesić.

Kesić kaže da ke Vlada Srpske juče predložila da preuzme vlasništvo nad Sberbankom Banjaluka, ali da za tim nema potrebe.

"Agencija za bankarstvo ima pravo ima pravo da upravlja akcijama, ali vlasnik je i dalje Sber. Na našu molbu Vlada RS je brzo reagovala i onda se desila ona konferencija juče. Vlada RS i srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik su nam dali maksimalnu podršku. Noćas smo se počeli baviti akutnim problemima, zbog kojih smo tu danas".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Podsjetio je da je, kako bi se dodatno obezbijedilo očuvanje likvidnosti banke i zaštitili depoziti svih klijenata, Agencija za bankarstvo Republike Srpske donijela odluku da ova banka u narednih 48 sati radi u izmjenjenom režimu.

"Uspostavljanje reda je potrebno i donijeće efikasnije i brže usluge prema klijentima i produktivnije funkcionisanje u radu banke. Želimo da vratimo dostojanstvo klijentima koji ne treba da stoje u redovima i gužvama. Banka je uvijek pružala kvalitetnu uslugu tako ćemo i nastaviti. Ovih dva dana ili 48 sati koristimo i da konsolidujemo sve svoje kapacitete i osposobimo sistem da funkcioniše na najvišem nivou usluge prema svim klijentima”, rekao je Kesić.

Trenutno je dnevni limit, po osobi, 3.000 maraka.

Podsjetio je da su zahtjevi za isplatu povećani zbog aktuelnih dešavanja u Ukrajini.

"Razumljivo je da se ljudi brinu, ali podsjećam da mi ovdje radimo 20 godina. Imamo veliki broj klijenata i nismo se uvijek zvali Sberbanka. Možda ćemo se opet zvati drugačije, ali ništa od toga nije razlog za brigu naših klijenata. Svi potencijalni gubici nemaju veze sa novcem građana", poručio je on.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

B@n3

Kao i sve banke samo cifre (imaginarni novac).

MONDO REPORTAŽE