• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veterinari u Srpskoj dižu cijene za 10 do 20 odsto

Autor Nikolina Damjanić

Skupština Veterinarske komore Republike Srpske usvojiće danas odluku o povećanju iznosa usluga koja će u zavisnosti od usluga kretati od 10 do 20 odsto.

 Poskupljuju usluge veterinara u RS Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Predstavnik Veterinarske stanice iz Ugljevika Predrag Novaković rekao je novinarima prije početka sjednice koja se održava u Doboju da se pomno razmatra poskupljenje svake stavke, koje će se u zavisnosti od usluge kretati u rasponu od 10 do 20 odsto, u namjeri da budu maksimalno korektni prema korisnicima usluga, a na koje su primorani zbog opšteg povećanja cijena.

Predstavnik Veterinarske stanice iz Doboja Branko Stevanović kaže da trenutni cjenovnik nije jednoobrazan na području Srpske, ukazvši na problem rada na crno između ostalih i veterinara koji dolaze iz Federacije BiH.

Predsjednik Veterinarske komore Republike Srpske Velibor Kesić rekao je da će na sjednici Skupštine raspravljati i o izmjeni Statuta i važećih pravilnika koja se odnose na članstvo, uslove rada, izdavanje licenci i slično.

"U principu gledamo da isfiltriramo sve nepravilnosti da članstvo uživa apsolutna prava i obaveze kao članovi veterinarske komore Republike Srpske", izjavio je Kesić.

Veterinar Dragan Knežević iz Bijeljine kaže da je veterinarska djelatnost od posebnog interesa za Republiku Srpsku, i da se redovno radi na monitoringu suspektnih oboljenja, poput afričke kuge koje još nema na području Srpske.

Predsjednik veterinara za javno zdravlje Evrope u Briselu Slaven Grbić poručio je da veterinari u BiH moraju da standardizuju i prošire obim svojih usluga i poslovanja, kao i da sertifikuju veterinare po ugledu na način kako se to radi u Evropi i svijetu.

On je poručio da veterina u Srpskoj mora da ima mnogo više novca kako bi uspješno riješila probleme poput zaraza i ujedno poboljšala nivo pruženih usluga.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE