• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Belgija obustavila proizvodnju Ferero proizvoda: Sproveli istragu, pa optužili kompaniju

Autor Ivana Lazić

Najviše potvrđenih slučajeva salmonele je u Velikoj Britaniji, ali i u Francuskoj, Irskoj, Belgiji, Njemačkoj, Luksemburgu, Holandiji, Švedskoj i Norveškoj.

 Belgija obustavila proizvodnju Ferero proizvoda Izvor: Shutterstock

Nakon što je Evropska agencija za bezbjednost hrane (EPSA) saopštila da istražuje moguću vezu između 134 slučaja salmonele u najmanje devet evropskih zemalja i konzumiranja Ferero čokoladnih proizvoda, belgijske vlasti odlučile su zaustave proizvodnju u fabrici Ferera. Belgijska agencija za bezbednost hrane (AFSCA) naredila je obustavu proizvodnje, optužujući Ferero za "nepotpune informacije".

Možda će vas zanimati

"Nakon što smo započeli istragu i shvatili da su informacije nepotpune, Agencija je odlučila da povuče svoje ovlašćenje za proizvode u fabrici u Arlonu", navodi se u saopštenju, prenosi Korijere dela sera.

Ferero je već povukao dio asortimana Kinder čokolada iz prodavnica u SAD. Korpe Kinder Happi Moments Chocolate Assortment i Kinder Mik Chocolate.Treats su dobrovoljno povučene, saopštio je Ferrero North America, dodajući da ta mera ne pokriva druge Kinder i Ferrero proizvode koji se prodaju u SAD.

Najviše potvrđenih slučajeva salmonele je u Velikoj Britaniji, ali i u Francuskoj, Irskoj, Belgiji, Njemačkoj, Luksemburgu, Holandiji, Švedskoj i Norveškoj. Ferero je u srijedu povukao nekoliko serija Kinder Surprise čokoladnih jaja i drugih proizvoda sa polica prodavnica u Španiji. Ranije ove nedelje, povukli su slične proizvode iz prodaje u Velikoj Britaniji i Irskoj. Neke Kinder čokolade su takođe povučene u delovima Azije, uključujući Hong Kong i Singapur.

U BiH se povlače određeni kinder artikli

U saopštenju kompanije "Ferrero" rečeno je da se u BiH kao mjera opreza povlače određeni "Kinder" artikli, proizvedeni u Belgiji, zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica naše zemlje. Kupcima se savjetuje da ne konzumiraju neke od ovih proizvoda, da ih sačuvaju i da se obrate Timu za brigu o potrošačima te firme. Takođe iz ove kompanije navode da sarađuju sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane.

Koji proizvodi su povučeni?

KINDER SCHOKOBONS 200g, L007L003---
KINDER SCHOKOBONS 46g, L293RZD-KX
KINDER SCHOKOBONS 46g, L336RZD-MU
KINDER SCHOKOBONS 125g, L005L03---
KINDER SCHOKOBONS 125g, L293R03---
KINDER SCHOKOBONS 125g, L302R03---
KINDER SCHOKOBONS 125g, L307R03---
KINDER SCHOKOBONS 125g, L321R03---
KINDER SCHOKOBONS 200g, L292R03---
KINDER HAPPY MOMENTS 191g, L005LWPJ

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE