• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećan uvoz robe iz Turske u BiH

Autor Nikolina Damjanić

Spoljnotrgovinska razmjena BiH sa Turskom u prvom kvartalu iznosila je 405 miliona KM, od čega se 322 miliona KM odnosi na uvoz, 83 miliona KM na izvoz, dok je pokrivenost uvoza izvozom iznosila 25,6 odsto, rekao je Ahmet Egrlić, predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH.

 Spoljnotrgovinska razmjena BiH sa Turskom Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Prisustvujući "bi tu bi" susretima u oblasti gradnje i građevinskog materijala, u kojima je učestvovalo više od 120 predstavnika kompanija iz BiH i Turske, Egrlić je rekao da je izvoz BiH u Tursku prošle godine iznosio oko 400 miliona KM i veći je u odnosu na prethodnu godinu za 14,9 odsto.

Prema njegovim riječima, uvoz iz Turske lani iznosio je oko 1,1 milijardu KM i veći je za 43,9 odsto u odnosu na 2020. godinu, dok je pokrivenost uvoza izvozom iznosila 32,3 odsto.

Egrlić je dao poseban osvrt na građevinski sektor istakavši da je tržište BiH građevinskim materijalom u ekspanziji, kao i da pruža velike mogućnosti za uspostavljanje uspješne saradnje kompanija dvije zemlje.

Turske kompanije, njih 22, predstavile su svoje proizvode i mogućnosti saradnje iz oblasti materijala za gradnju, izolacijskih i solarnih rješenja, hemikalija za građevinarstvo, ljepila, boja, PVC stolarije, PVC i kartonske ambalaže, materijala za namještaj, keramike, kamena, elektrokomponenti, dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme u građevinarstvu.

(Srna)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE