• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Firme sa jednim ili nijednim radnikom u RS zaradile milione

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Brojna preduzeća bez ijednog, ili sa samo jednim radnikom zarađuju milione, a najprofitabilnija fima bez ijednog zaposlenog u prošloj godini imala je 7,7 miliona KM dobiti.

 Firme sa jednim ili nijednim radnikom u RS zaradile milione Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

U pitanju je firma "Bora" koja se bavi naplatom potraživanja bivše ''Hipo Alpe Adria banke''. Istovremeno "Niagara Sports Global Management" sa samo jednim radnikom uspjela da zaradi nevjerovatnih 14,7 milona KM.

Čak 1.117 preduzeća sa jednim radnikom poslovalo je sa dobiti u prošloj godini, dok su bez radnika profitabilne bile 524 firme, objavio je portal Capital.ba.

Dobit od 2,5 miliona KM imala je firma "Jahorina residences" koja se bavi nespecijalizovanom trgovinom na veliko.

Slijede firme "Sternbau" koja se bavi izvođenjem projekata za zgrade sa 1,6 miliona te "Gobos investment" sa 1,5 miliona, a čija je osnovna djelatnost posredovanje u trgovini raznovrsnim proizvodima.

"Mljekara" Laktaši u kojoj je proizvodnja davno ugašena zaradila je lani 1,4 miliona KM, a agencija za reklamu i propagandu "Darse" oko 100.000 KM manje.

Odličnu poslovnu godinu imala je i firma "Razvoj i implementacija energetskih projekata struktura Balkan", koja je lani počela sa radom i odmah imala dobit od 1,2 miliona.

Slijede dva preduzeća koja se bave savjetovanjem – "Hava" sa 1,1 milion dobiti i "Melqart Management" sa miliona KM, a isto toliko imala je i poslovna jedinica beogradskog "Energoprojekt hidroinženjeringa".

Kada su u pitanju preduzeća sa jednim radnikom, pored već pomenutog "Niagara Sports Global Management", čiji je vlasnik fudbalski menadžer Endi Bara, milionsku dobit imao je i "Procontrol" Slavka Bojića, zbog kojeg je bio u pritvoru i kojeg namjerava prodati. Njegov profit iznosio je 3,3 miliona KM.

Na listi najprofitabilnijih je i Područna jedinica preduzeća "Novi Sad-GAS" u Bijeljini koja je zaradila 2,7 miliona i "Skechers BH" sa 2,2 miliona maraka.

Derventski "Fitak" koji se bavi upravljanjem računarskom opremom i sistemom zaradio je 1,8 miliona KM, "Elektros" iz Novog Grada 1,5 miliona KM, a isto toliko i "FDG trade" 1,5 miliona.

Među deset najprofitabilnijig preduzeća koja imaju samo jednog radnika su i "General mehanika" iz Kotor Varoša sa 1,2 miliona KM i "Euro bonus" iz Mrkonjić Grada 1,1 milion.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE