• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković i Brnabićeva u Beogradu: Međusobna pomoć u snabdijevanju neophodnim proizvodima

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U Beogradu je održan sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovane Viškovića i predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić i najavljen početak gradnje autoputa Rača - Bijeljina.

 Sastanak Ane Brnabić i Radovana Viškovića u Beogradu Izvor: RTRS

Višković je istakao da su razgovarali o zajedničkim projektima Srpske i Srbije.

"Razgovarali smo kako da ubrzamo projekte. Razgovarali smo o energetskim projektima i aerodromu Trebinje. Kao i o autoputu Rača-Bijeljina", naveo je Višković.

Naveo je da će u narednim danima početi izgradnja autoputa.

Usaglasićemo uskoro termin i da zajedno zvaničnici Srpske i Srbije ozvaniče početak radova - rekao je Višković. Istakao je da su razgovarali o odluci Vlade Srbije za zabranu izvoza nafte iz rafinerije Pančevo.

"Ta odluka je na ogranično vrijeme. Gledali smo da se to ne odnosi na Republiku Srpsku. Zaduženi su timovi sa obe strane koje će to pitanje pravno riješiti. Bitno je da imamo redovno snabdijevanje", dodao je Višković, nakon sastanka.

Višković je izjavio da je Srpska finansijski stabilna i želi da sačuva lance snabdijevanja namirnicama, a Vlada Srbije je pokazala veliku volju da u segmentu robnih rezervi pomogne Vladi Srpske.

"Srpska je spremna platiti tržišnu cijenu bilo kog proizvoda i da ovdje nije riječ ni o kakvoj vrsti besplatne pomoći Srpskoj", dodao je Višković.

Međusobna podrška u snabdijevanju proizvodima za građane

Brnabić i Višković dogovorili su u Beogradu dalju koordinaciju u realizaciji zajedničkih projekata i međusobnu podršku po pitanju snabdijevanja tržišta neophodnim proizvodima bitnih za građanstvo.

Na radnom ručku Brnabićeve i Viškovića u zgradi Vlade Srbije, razmatrane su teme u vezi sa energetikom, snabdijevanjem tržišta prehrambenim proizvodima i konkretnim zajedničkim projektima sa Republikom Srpskom.

Brnabićeva je istakla da je snabdijevanje energentima pitanje od posebnog interesa kako za Srbiju, tako i za region i ocijenila da je neophodno ostvariti zajednički, regionalni pristup, kako bi se osigurali neophodni energenti za predstojeću zimu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je navela da je inicijativa "Otvoreni Balkan" dobra platforma za rješavanje ovog pitanja u interesu čitavog regiona.

U ovom trenutku, prema riječima Brnabićeve, u toku je više vitalnih projekata, na kojima Srbija i Republika Srpska rade zajedno, od kojih su najznačajniji oni u oblasti energetike i infrastrukture.

(Srna/RTRS)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE