• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od najavljenog pojeftinjenja goriva: Cijena dizela u Srpskoj i dalje skoro 3,5 KM

Autor Dušan Volaš

Cijene benzina i dizela na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj ove sedmice će mirovati, iako su distributeri prošle sedmice najavli da bi trebalo doći do pojeftinjenja.

 Cijena dizela u Srpskoj i dalje skoro 3,5 KM Izvor: Shutterstock

Kad je riječ o kretanjima na svjetskoj berzi, cijena barela na londonskom tržištu prošle sedmice je pala na 101,16 dolara, što je najniža vrijednost unazad tri godine i nešto.

Iz Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima pri Privrednoj komori Srpske prije pet dana su saopštili da je i gorivo u Srpskoj pojeftinilo, te da bi još jedno pojeftinjenje trebalo da uslijedi ovih dana.

"Gorivo na benzinskim pumpama u Srpskoj je pojeftinilo, a trend pada biće nastavljen i idućih dana. Pojeftinjenje benzina će biti nastavljeno, a litar će ići do 3,29 maraka po litri, što bi bilo jeftinije i do 20 feninga u odnosu na prethodni period. Za dizel je, takođe, primjetna tendencija pada cijene, a za sada je ova vrsta goriva u prosjeku pojeftinila za 10 feninga po litri", rekli su tom prilikom iz Grupacije.

Međutim, prosječna cijena dizela trenutno je 3,49, a benzina 3,29-3,39 KM.

"Predviđanja su da će ovakve cijene biti na svim pumpama i u ovoj sedmici. Šta će biti nakon toga, trenutno je teško procijeniti", rekli su za Srpskainfo u Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima pri Privrednoj komori Srpske.

U odnosu na prije dvije sedmice, litar dizela i benzina trenutno su u prosjeku jeftiniji za deset feninga. Tada je cijena barela "brent" nafte već bila pala ispod 106 dolara, što se desilo prvi put od maja 2019. godine, a tada je litar goriva u Srpskoj u prosjeku koštao 2,23 KM.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Popa

Kada je cijena barela bila 106 dolara cijena goriva je bila 2.25 KM. Sada kada je cijena barela pala na 101 dolar cijena goriva je 3.50 KM. I narod se ne buni što ih vlasnici pumpi pljačkaju na nevjerovatno bahat način.

Vetgo

I šta sad opet poljačka i extra profit a vlast ćuti kao da su u nekoj drugoj državi

MONDO REPORTAŽE