• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznato ko je kupac: Hotel "Monument" na Kozari prodat za 3,1 milion KM, procjena bila oko 6 miliona

Autor Dušan Volaš

Hotel "Monument", jedini u Nacionalnom parku "Kozara", prodat je na licitaciji za 3,1 milion maraka.

  Hotel "Monument" na Kozari prodat za 3,1 milion maraka Izvor: Turistička organizacija Republike Srpske za mondo.ba

Stečajna upravnica Dosta Baraković je potvrdila da je licitacija, koja je održana prije mjesec, bila uspješna i da je kupac firma "C&M Trade" iz Bijeljine.

"Oni su bili hipotekarni povjerioci jer su ranije otkupili potraživanja kompanije 'Heta'. Ovih dana očekujemo potpisivanje notarskog ugovora, a potom slijedi i preuzimanje", kazala je Barakovićeva za "Glas Srpske", podsjetivši da je procijenjena vrijednost hotela bila nešto više od šest miliona maraka, te da je na licitaciji ponuđen za 50 odsto nižu cijenu.

Možda će vas zanimati

Vlasnik firme “C&M Trade” Saša Kovačević rekao je da se već nekoliko godina bave nekretninama, te da su oni jedini dostavili ponudu za hotel "Monument", s obzirom na to da su bili razlučni povjerioci.

"Jedan od uslova je bio da se nastavimo baviti tom branšom i da zaposlimo petnaestak radnika, što ćemo i učiniti. Hotel je u dosta dobrom stanju, svakako su potrebna ulaganja, ali vjerujem da ćemo ga veoma brzo staviti u funkciju. Završavamo još neke administrativne poslove kako bismo mogli da otvorimo", rekao je Kovačević, naglasivši da će, ukoliko sve bude teklo po planu, za mjesec dana otvoriti hotel.

Kovačević je istakao da imaju i ponudu za saradnju sa Banjom "Mlječanica". Rekao je još da hotel “Monument” raspolaže sa oko 130 kreveta.

"Ima ukupno 45 soba, od kojih su 11 veći apartmani", kazao je Kovačević. Osim toga, hotel raspolaže i teretanom, saunama, aperitiv i kamin barom.

Odlazak na doboš zbog ogromnog duga

Hotel "Monument" je poslovao u sklopu preduzeća "Župa komerc" iz Laktaša, koje je prije nešto više od dvije godine otišlo u stečaj.

"Capital.ba" prije dvije godine je objavio da je nekada jedan od najvećih distributera pića "Župa komerc" ostao dužan 21 miliona KM, zbog čega su povjerioci pokrenuli prodaju poznatog hotela "Monument" na Kozari.

Ovaj portal tada je naveo da je Dragiša Savić, vlasnik "Župe" hotel kupio2004. godine, od akcionarskog društva "Ugostiteljstvo i turizam" iz Prijedora za pola miliona maraka. To je, navodi se, bila četiri puta niža cijena od njegove knjigovodstvene vrijednosti. Godinu dana kasnije je u renoviranje uložio četiri miliona maraka.

Savić je 2012. godine tvrdio kako mu je kompanija arapskih šeika "Atraba holding" početkom decembra 2011. godine ponudila 5,16 miliona evra za hotel, ali do prodaje nikada nije došlo.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE