• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za podsticaje za povećanje plata odobreno 1,95 miliona KM

Autor Vesna Kerkez

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske je zaključno sa 30. septembrom odobrilo 1,95 miliona KM za 127 privrednih subjekata koji su isplatili uvećanu platu za oko 2.295 radnika u šestom obračunskom periodu (januar-jun).

 Odobrena sredstva za podsticaje za plate Izvor: Vlada RS

Privredni subjekti koji su povećali plate radnicima imali su mogućnost da do 29. avgusta podnesu zahtjev putem aplikacije "E-podsticaj", koja se nalazi na sajtu Ministarstva privrede i preduzetništva.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je da je zahtjeve za podsticaj za povećanje plate radnika za šesti obračunski period putem aplikacije podnijelo 777 privrednih subjekata, koji su povećali plate za 27.263 radnika.

"Isplata navedenih sredstava je u toku, te će u narednom periodu biti obrađeni i preostali zahtjevi za podsticaj za povećanje plata", naveo je Petričević.

Kada je riječ o djelatnostima privrednih subjekata, Petričević je naglasio da su ovom podsticajnom mjerom obuhvaćeni svi privredni subjekti koji posluju u oblasti proizvodne, trgovinske i uslužne djelatnosti, a najviše interesovanja su iskazali privredni subjekti iz prerađivačkog sektora.

Za prvih pet obračunskih perioda, od jula 2019. do decembra 2021. godine, odobreno je 2.417 zahtjeva privrednih subjekata kojima su isplaćena sredstva u ukupnom iznosu od oko 33,2 miliona KM.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE