• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U IT sektoru u BiH postoji potencijal za zapošljavanje 10.000 stručnjaka

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

BiH ima odlične IT i energetske potencijale, a IT sektor posebno se ističe po kvalitetu radnih mjesta i visokim platama, tako da trenutno postoji potencijal za zapošljavanje dodatnih 10.000 stručnjaka u ovoj industriji.

 Sarajevo finansira studente koji upišu IT. Izvor: Shutterstock

Potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić je na regionalnoj konferenciji "Novi put i prilike za saradnju SAD i regiona zapadnog Balkana" u Beogradu rekao da su mnogobrojne kompanije iz IT sektora u BiH prerasle u međunarodne kompanije koje provode projekte za klijente iz cijelog svijeta sa oko 90 odsto izvozno orijentisanih projekata.

On je naglasio da BiH ima odlične energetske potencijale, kao vodeća zemlja u regionu u proizvodnji električne energije, te da u ovom segmentu konstantno bilježi suficit u razmjeni, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore.

Cilj ove regionalne konferencije je unapređenje ekonomskih odnosa zemalja iz regiona sa SAD, glavne teme su IT sektor i energetika, a ovaj skup predstavlja priliku za privredne komore i kompanije iz regiona da uspostave nove kontakte i eventualnu poslovnu saradnju sa predstavnicima 27 kompanija iz SAD.

Konferenciju organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Ambasadom SAD u Beogradu, uz podršku Komorskog investicionog foruma, dok su se za "bi-tu-bi" /B2B/ susrete prijavili predstavnici 200 kompanija iz regiona.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE