• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarac: Vlade Srpske i FBiH pokazale odgovornost odlukama o cijeni peleta

Autor Nikolina Damjanić

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac podržao je odluke vlada Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ o privremenoj mjeri za ograničenje visine cijene peleta.

 Pelet Izvor: Shutterstock

"Ohrabren sam činjenicom da je federalna Vlada odlučila da slijedi politiku institucija Republike Srpske na način da je uvela privremeno ograničenje cijene peleta. Entitetske institucije ovim su pokazale odgovornost i senzibilitet prema svim građanima", poručio je Košarac.

Prema njegovim riječima, od ključne je važnosti da je došlo do harmonizacije cijene peleta u oba entiteta, te da je definisana najviša maloprodajna cijena peleta na 480 KM plus PDV po toni.

Košarac je najavio da će naredne sedmice organizovati novi radno-konsultativni sastanak sa predstavnicima nadležnih entitetskih ministarstava i privrednih komora Republike Srpske i FBiH kako bi razgovarali o uvođenju izvoznih kvota za pelet.

"Pratimo situaciju na tržištu i nakon što utvrdimo bilans stanja, želimo da iznađemo model kako da se odredi tačna količina peleta koja se može izvoziti, a da pri tome potrebe domaćeg tržišta ne budu ugrožene. Najverovatnije je da ćemo ići u pravcu da se domaćim proizvođačima peleta omogući izvoz 50 odsto proizvodnje, a da 50 odsto plasiraju na tržište Republike Srpske i FBiH", poručio je Košarac.

On je naglasio da bi ovakav model bio zadovoljavajući za potrebe građana Republike Srpske i FBiH, ali i za kompanije koje se bave spoljnotrgovinskim prometom. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE