• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sanja Stanković ponovila optužbe protiv Staše Košarca: Tukao nas je i prijetio, a institucije ćute

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Sanja Stanković, bivša supruga ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca, danas je pred Privremenom Istražnom komisijom za stanje u pravosuđu izložila svoj slučaj.

 Srn2022-4-27_1933793_0.jpg Izvor: Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

Ona je podsjetila da je protiv bivšeg supruga ranije podnosila krivične prijave, obraćala se entitetskim i državnim institucijama, ali rezultata, suđenja, niti bilo kakve vrste istrage nije bilo.

Stankovićeva je rekla da se ne slaže sa radom tužilačkih organa i načinom sprovođenja istrage, konstatujući da nijedan njen dokaz nisu uzeli u obzir. Njena krivična prijava Tužilaštvu u Istočnom Sarajevu protiv njenog supruga Staše Košarca i još jedne osobe u Centru za socijalni rad je odbijena, na šta je uložena žalba, a odluka tužioca se i dalje čeka.

Možda će vas zanimati

Tokom svjedočenja Sanja Stanković je opisala nasilje koje je trpjela od Košarca.

"Prijetnje da će nas "progutati mrak", davljenje djeteta, fizički napad, udarci u potiljak - zar to nisu dokazi nasilja? Svjedočenje mog maloljetnog sina je odbačena i anulirano naspram izjave ministra Košarca. Gledao me u oči i rekao da će naći doktora i reći da sam luda. U brak nisam stupila iz interesa, udala sam se za proizvođača gljiva, koji je u međuvremenu postao ministar. Ja sam ta koja je oduvijek bila javna ličnost”, istakla je pred članovima Komisije Stanković.

Član Komisije Zukan Helez iz SDP je istakao da i iz ličnog iskustva razumije gospođu Stanković, prenosi N1.

“Moju punu podršku imate, ja u Vama vidim moju majku, moju sestru", kazao je Helez.

Možda će vas zanimati

Alma Čolo iz SDA je izrazila punu podršku i zahvalnost Sanji Stanković koja je smogla hrabrosti da javno o svemu govori.

Stanković je istakla i da je trpila brojna zastrašivanja , da je policija zaustavljala u kasne sate tražeći njene izjave, kao i da su je od momenta od kada je progovorila o nasilju napustili brojni prijatelji.

“Žena je u ovom društvu za sve kriva, pa i za udarce koje dobije, ali žena kad progovori može brda da pomjeri”, zaključila je Stanković.

Predstavnički dom je dan ranije usvojio Izvještaj Istražne komisije, te je takođe planirana dostava tog Izvještaja nadležnim institucijama na njihovo hitno postupanje.

Izvor: YouTube/screennshot

Košarac se u žiži domaće javnosti našao nekoliko puta. Prvi put nakon što ga je bivša supruga javno, na društvenim mrežama i medijima, optužila za nasilje u porodici. Tada je, pored ostalih, podržala  i članica Glavnog odbora SDS-a Aleksandra Pandurević, koja je rekla da joj vjeruje jer je, kako tvrdi, ministar Košarac udario i nju.

Nakon toga, Košarac je bio jedan od učesnika "korona žurke" u Sarajevu, kada je u vrijeme lokdauna bio na proslavi rođendana ljekara Jusufa Šabanovića u Sarajevu. Košarac se tada izvinio i ponudio ostavku, a Milorad Dodik je tada rekao da je "njegova politička karijera vezana za SNSD završena", ali sve je ostalo na tome. 

U oktobru prošle godine oženio se 17 godina mlađom Trebinjkom Aleksandrom Ivković. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

O7

Dodo ga štiti i normalno da mu niko nemože ništa.

MONDO REPORTAŽE