• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako Slovenci reklamiraju Banjaluku: Najjeftinije pivo, dobra hrana, sve možete obići pješke i... mnogo žena

Autor Nikolina Damjanić

Poznato je da mnogo turista iz Slovenije posjećuje Banjaluku tokom praznika, a posebno novogodišnjih...

 Banjaluka Izvor: Mondo - Slaven Petković

Slovenačke turističke agencije u osnovnoj ponudi nude tri noćenja (30.12., 31.12., 01.01. a povratak je pedviđen 2. januara), prevoz autobusom, smještaj u željeni tip sobe sa doručkom i popust na fakultativne izlete. Ovaj aranžman košta od 170 do 190 evra. Za one koje uplate dodatno dobiće prevoz tačno do smještaja, kao i povratak, ali i zdravstveno osiguranje.

Prema podacima dostupnim na slovenskoj turističkoj agenciji svi novogodišnji aranžmani za Banjaluku su rasprodati.

U nekim agencijama postojala je akcijska cijena od 61 evro, kao i ona skuplja, i ova ponuda se brzo rasprodala.

Jedna agencija piše da je Banjaluke idealna opcija za kratak odmor zbog više razloga, a neki od njih su što grad ima "najjeftinije pivo (piće) od svih prestonica na Balkanu", a ni hrana nije skupa. Izdvajaju rakiju, kajmak, sir trapist, ali i mogućnost jeftinog šopinga.

Kažu da su u Banjaluci sjajne žurke na kojima je mnogo i Banjalučana, ali i Slovenaca, da su barovi i klubovi odlični, smještaj jeftin, a da se grad može obići pješke.

"Prema mišljenju domaćih gurmana, banjalučki ćevapčići su najbolji u Bosni", smatraju Slovenci.

Ne propuštaju da navedu i urbanu legendu prema kojoj je odnos broja muškaraca i žena u Banjaluci daleko u korist ljepšeg pola.

Iz Turističke organizacije Grada Banjaluka kažu da je za 11 mjeseci ove godine u gradu zabilježeno gotovo 132 hiljade noćenja, što je više nego 2019., kada je bila rekordna turistička sezona i kada je zabilježeno 136 hiljada noćenja.

"Očekujemo da ćemo premašiti rekordnu godinu, jer smo do sada imali i skoro 85 hiljada dolazaka. Slobodno možemo reći da su svi smještajni kapaciteti u Banjaluci popunjeni. Vjerujemo da ćemo premašiti i novogodišnji doček, kada je u gradu bilo oko 70 hiljada ljudi za dvije noći, prema podacima iz Gradske uprave. Ove godine moglo bi biti i mnogo više", rekla je za MONDO Branka Branković, stručna saradnica za odnose s javnošću u TOBL-u.

Pored svirki u ugostiteljskim objektima, na Trgu Krajine u Banjaluci večeras nastupaju Goca Tržan i Legende, a sutra od 21 čas na istoj lokaciji biće organizovana i tzv. repriza.

(Mondo)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE