• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REKORDAN IZVOZ U BiH: U inostranstvo otišlo oružje vrijednosti 196 miliona KM

Autor Dragana Božić

Iz BiH je prošle godine izvezeno oružja i municije u vrijednosti većoj od 196 miliona KM, što predstavlja rekordan iznos u protekle četiri godine kada je riječ o transportu vojne opreme ka inostranstvu, piše "Glas Srpske".

 Izvoz oružja iz BiH Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Prema već sortiranim podacima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), iz BiH je u 2022. godini izvezeno 4,81 milion kilograma oružja i municije.

Najviše oružja i municije iz BiH otišlo je na tržišta SAD, Saudijske Arabije, ali i Turske, Egipta, Poljske, Švajcarske i Njemačke.

S druge strane, u BiH je u prošloj godini uvezeno oružja i municije na domaće tržište u vrijednosti od 24,69 miliona KM, što je dosta više nego 2021. godini kada je to bilo 13,02 miliona KM.

"Najviše oružja i municije BiH je uvozila iz susjednih zemalja, odnosno Hrvatske, Srbije, ali i iz SAD te Turske i Češke", pokazuju statistički podaci.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

To sve sto se izvezlo otislo je u Ukrainu. Gledao sam na happy tv bas jedan snimak kad ga dobijaju. Ne kazem da su ga direktno njima prodali ali zasigurno sto je prodano tamo je zavrsilo. Licno moje misljenje je da BIH ne bi trebala proizvoditi oruzje za strana trzista jer svi mi sa ovih prostora i vise nego dobro znamo da od tog oruzja ginu izmedju ostalog i nevini civili.

Zole

Ima li ijedna fabrika oružja ne teritoriji srpske

MONDO REPORTAŽE