• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo spoljne trgovine: "Lidl" zainteresovan da posluje u mjestima sa više od 30.000 stanovnika

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predstavnicima njemačke kompanije "Lidl" danas su izrazili zainteresovanost za poslovanje na tržištu BiH u lokalnim zajednicama koje imaju više od 30.000 stanovnika.

 Lidl u BiH zainterosovan za opštine preko 30 hiljada stanovnika Izvor: Promo/Lidl

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac im je prenio da domaći proizvodi moraju biti zastupljeni na adekvatan način, saopšteno je iz ministarstva.

Sa aspekta razvojnih planova, naglašeno je da bi kompanija "Lidl" u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Košarac i predstavnici njemačke kompanije tokom današnjeg susreta posebno su se fokusirali na pitanje zastupljenosti domaćih proizvoda u prodajnim objektima ove kompanije.

Košarac je rekao da je ohrabrujuća spremnost "Lidla" da proizvodi iz Republike Srpske i FBiH budu na odgovarajući način pozicionirani u njihovim marketima, u skladu sa standardima ove kompanije.

Osim mogućnosti za nova zapošljavanja, Košarac smatra da je od ključne važnosti da se u narednom periodu razgovara o tome na koji način i u kojem procentu će biti zastupljeni proizvodi iz Republike Srpske i FBiH.

"Moj stav je da domaći proizvodi moraju na adekvatan način biti zastupljeni u svim trgovačkim centrima i na tome ću insistirati", naveo je Košarac.

Košarac je najavio da će biti organizovan sastanak predstavnika nadležnih entitetskih institucija i prepoznatljivih proizvođača iz Republike Srpske i FBiH sa predstavnicima kompanije "Lidl".

"Kompanija `Lidl` prepoznatljiva je na svjetskom i evropskom tržišu, a prisutna je i na regionalnim tržištima poput Srbije i Hrvatske. Raduje me njihovo opredjeljenje i spremnost da u budućnosti posluju u Republici Srpskoj i FBiH", rekao je Košarac.

Izvršni direktor "Lidla" Dean Sunek i šef sektora Marjan Miković informisali su Košarca o ambicioznom planu da u narednih nekoliko godina prodajni objekti ove kompanije budu prisutni u gradovima i opštinama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ koji imaju više od 30.000 stanovnika.

Interes ove kompanije za poslovanje na tržištu BiH vidljiv je kroz pripremne radove na izgradnji logističkog centra u blizini Sarajeva.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE