• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpska open" i turistička promocija Banjaluke: Smještajni kapaciteti popunjeni, očekuje se više od 10.000 noćenja

Autor Dušan Volaš

Teniski turnir "Srpska open" donijeće ogromne benifite Banjaluci kada je riječ o turističkoj promociji grada kao destinacije, izjavila je Srni, Branka Branković iz banjalučke Turističke organizacije.

 Srpska open i turistička promocija Banjaluke Izvor: Mondo/Slaven Petković

Brankovićeva je rekla da je "Srpska open" jedan od najvećih, ne samo sportskih, nego i turistički događaj, koji će Banjaluku pozicionirati na prvo mjesto svjetske turističke mape.

"Bićemo u fokusu 20 miliona gledalaca koji će pratiti ATP 250 teniski turnir `Srpska open`", istakla je Brankovićeva.

Možda će vas zanimati

Ona je potvrdila da su smještajni kapaciteti u Banjaluci popunjeni pred sutrašnji početak turnira.

"Zadnje sedmice Turističku organizaciju grada je pohodilo više od 50 stanodavaca koji su požurili da regiustruju svoj smještajne kapacitete zahvaljujući inspekciji koja je uradila svoj posao na terenu", rekla je Brankovićeva.

Ona je istakla da su i putem turističkih agencija sklapani ugovori, te su popunjeni hotelski, motelski, hostelski smještaji, a velika potražnja je bila i još je za apartmanskim smještajima popularno nazvanim "stan na dan".

Brankovićeva je navela da će tokom turnira info-centar Turističke organizacije raditi u centru grada, preko puta hotela "Palas", od 8.00 do 20.00 časova, kada će će biti na usluzi gostima i građanima.

Turistička organizacija Banjaluke će svoj info-pult imati u "Fan zoni" na samom turniru, dok će u Parku "Petar Kočić" biti postavljeno više od 15 štandova na kojima će svoje proizvode prodavati i izlagati proizvođači Krajiških suvenira i rukotvorina.

Brankovićeva je navela da se u aprilu održava i Međunarodna biciklistička trka "Beograd-Banjaluka", ali i "Plan B fest" koji će se prvi put održati u Banjaluci i 21. i 22. aprila na tvrđavu Kastel dovesti neke od najvećih regionalnih rokenrol ikona.

Možda će vas zanimati

Prema njenim riječima, ova tri događaja, od kojih je najveći "Srpska open", u Banjaluku dovesti više hiljada turista.

"Očekujemo da broj dolazaka premaši 10.000 noćenja, očekujemo da će dolasci i noćenja u aprilu biti uduplani", istakla je Brankovićeva.

Ona je rekla da su zabilježene rezervacije samještaja i u gradovima u blizini Banjaluke - Laktašima, Gradišci, Prnjavoru.

Banjaluka će od sutra do 23. aprila biti domaćin najvećim sportskim imenima. Ljubitelji tenisa će na "Srpska openu" imati priliku da vide najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, kao i druge teniske zvijezde.

Osim Đokovića, u Banjaluci će igrati Andrej Rubljov, Stanislas Vavrinka, Borna Ćorić, Gael Monfis, Rišar Gaske, Laslo Đere, Filip Krajinović.

"Srpska open 2023" je ATP turnir iz serije 250, koji se nakon dvije uzastopne godine u Beogradu, ove godine održava u Banjaluci.

(MONDO/Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE