• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šulić sa trgovcima pregovarao da snize cijene pojedinih proizvoda

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima trgovačkog sektora o društveno odgovornom poslovanju i mogućnosti plasiranja pojedinih proizvoda po nižim cijenama.

 Cijene u marketima u RS Izvor: Shutterstock

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić razgovarao je danas u Banjaluci o mogućnosti ublažavanja inflatornih kretanja sa predstavnicima trgovinskih lanaca iz Srpske, Unije udruženja poslodavaca Srpske, Privredne komore Srpske i Republičke uprave za inspekcijske poslove Srpske.

Iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske saopšteno je da je na sastanku istaknuto da su inflatorna kretanja i dalje izražena kada je riječ o cijenama proizvoda u Republici Srpskoj, te da je razgovarano o mogućim budućim aktivnostima koje bi se provodile uz primjenu postojećih uredbi kojima su ograničene marže na osnovne životne namirnice i tečna naftna goriva.

Tema sastanka bilo je i društveno odgovorno poslovanje trgovinskih lanaca u Republici Srpskoj, kao jedan od modaliteta za ublažavanje inflatornih kretanja.

Šulić je, navodi se u saopštenju, iznio prijedlog o mogućnostima provođenja kampanje u čijem središtu bi bilo društveno odgovorno poslovanje u smislu plasiranja pojedinih proizvoda po nižim cijenama u maloprodajnim objektima u Republici Srpskoj.

Bilo je riječi i o promociji domaćih proizvoda u smislu potrebe za većom zastupljenošću proizvoda iz Republike Srpske na policama u marketima.

Razgovarano je i o aktuelnoj problematici u pogledu radnog vremena trgovinskih objekata, u smislu potrebe boljeg definisanja rada tokom državnih i vjerskih praznika, kao i rada nedjeljom.

Učesnici sastanka izrazili su zainteresovanost za učešće u zajedničkim aktivnostima koje će imati za cilj ublažavanje inflatornih kretanja, ali i unapređenje rada trgovinskih objekata, te je istaknuto da će se o svemu više razgovarati u narednom periodu.

(Mondo/Srna)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bob Rock

Neka ode kod Trivića u Manju...

MONDO REPORTAŽE