• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aprilska potrošačka korpa u Srpskoj koštala 2.445 KM, prosječna plata pokriva polovinu

Autor Nikolina Damjanić

Sindikalna potrošačka korpa za april u Republici Srpskoj iznosi 2.445 KM, a prosječna plata je pokriva sa 51,74 odsto, izračunao je Savez sindikata RS.

 Sindikalna potrošačka korpa u RS Izvor: Envato

Iz Sindikata navode da potrošačka korpa sadrži troškove za prehranu, stanovanje i komunalne usluge, tekuće održavanje domaćinstva, odjeću i obuću, higijenu i njegu zdravlja, prevoz, obrazovanje i kulturu.

"Porodice u Republici Srpskoj su najviše novca trošile na prehranu 1.102 KM, za stanovanje i komunalne usluge 611 KM, za prevoz 225 KM, te za tekuće održavanje domaćinstva 131 KM. Nabavka obuće i odjeće u aprilu mjesecu koštala je 183 KM.
Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu aprilu 2023. godine iznosi 1.265 KM i veća je za 7 KM u odnosu na prosječnu neto platu isplaćenu u martu mjesecu 2023. godine", saopštili su oni.

Najveća prosječna plata u Srpskoj u aprilu isplaćena je u oblasti informacije i komunikacije i iznosi 1.643 KM, a najnižu prosječnu isplaćenu platu dobili su radnici u građevinarstvu u iznosu od 933 KM.

Niske prosječne plate u aprilu primili su radnici zaposleni u oblasti saobraćaja i skladištenja 970 KM, te djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane, hotelijerstvo i ugostiteljstvo 1.022 KM.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE