• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo trgovine: Postoji mogućnost da austrijska kompanija "Štiks" pokrene proizvodnju u Srpskoj

Autor Nikolina Damjanić

Ministarstvo trgovine i turizma RS saopštilo je da je danas u Gradišci razgovarano o mogućnostima da austrijska porodična kompanija za proizvodnju prirodne i organske kozmetike "Štiks", sa tradicijom dugom više od 50 godina, pokrene proizvodnju i investira u Srpskoj.

 Kompanija Štiks u RS Izvor: Vlada RS

Ministar trgovine i turizma Srpske Denis Šulić boravio je danas u posjeti Gradišci gdje je, zajedno sa vlasnikom kompanije "Štiks" Volfgangom Štiksom i šefom Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladenom Filipovićem, razgovarao sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem i menadžmentom kompanije "Galenfarm".

U razgovoru je naglašeno da je politika kompanije "Štiks" da za svoje proizvode koristi najbolje prirodne sastojke, a Republika Srpska u ovoj oblasti ima šta da ponudi u smislu kvaliteta, ali i raznovrsnosti proizvoda, navodi se u saopštenju.

Tokom posjete kompaniji "Galenfarm" razgovarano je o proizvodnim kapacitetima ovog preduzeća iz Gradiške koje se bavi proizvodnjom dijetetskih, kozmetičkih i visokokvalitetnih herbalno ljekovitih proizvoda, te mogućnostima uspostavljanje saradnje ove dvije kompanije.

Šulić je istakao da preduzeće "Galenfarm" godinama uspješno posluje i da proizvodi ovog preduzeća zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta.

"Uvjeren sam da će ove dvije kompanije u narednom periodu uspostaviti uspješnu saradnju i da će kvalitet naših proizvoda biti prepoznat i na tržištima na kojima posluje kompanija `Štiks`. Zahvalan sam gospodinu Filipoviću i njegovim saradnicima u Predstavništvu koji sprovode aktivnosti na pronalaženju potencijalnih investitora spremnih da ulažu u privredu u Srpskoj i siguran sam da će zajedničkim radom svih nadležnih institucija doći do značajnog povezivanja privrednih sektora Srpske i Austrije", istakao je Šulić.

Filipović je rekao da kompanija "Štiks" želi da identifikuje partnere i uspostavi kooperaciju sa domaćim proizvođačima u oblasti proizvodnje prirodnih i organskih proizvoda za kozmetičku industriju.

"Kao i do sada, Predstavništvo će nastaviti da podržava investicione projekte kompanija iz Austrije, a našim preduzetnicima iz Republike Srpske stojimo na raspolaganju za uspostavljanje poslovnih kontakata na austrijskom tržištu. Osim kompanije `Galenfarm`, razgovarali smo i o mogućnostima kooperacije sa malim poljoprivrednim proizvođačima", naveo je Filipović.

Današnjim sastancima prisustvovao je i direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE