• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NJEMAČKI GIGANT DOLAZI NA BALKAN, POSAO ZA 700 LJUDI: Stiže jedan od najvećih proizvođača auto-dijelova!

Autor Dragana Božić

Kompanija Mubea, jedan od najvećih proizvođača auto dijelova na svijetu bi krajem jula trebalo da otvori pogon u Prnjavoru.

 Mubera otvara fabriku u Prnjavoru Izvor: Youtube.com/Lukas Topol

Jedan od najvećih proizvođača auto dijelova na svijetu, kompanija "Mubea", namjerava da otvori proizvodni pogon u Prnjavoru. Pripreme za taj projekt ulaze u završnu fazu jer je ovaj njemački gigant objavio oglas u kome nudi posao za 700 radnika.

Da li kompanija dolazi u Prnjavor znaće se krajem jula, jer bi do tada trebalo da budu realizovana dva posla koja su direktno vezana za otvaranje kompanije, a to su zainteresiranost domaće radne snage i ugovor koji treba da potpišu grad Prnjavor i predstavnici kompanije "Mubea" kojim bi se službeno potvrdila saradnja.

Darko Tomaš, gradonačelnik Prnjavora, potvrdio je za "Nezavisne novine" da se sa firmom iz Njemačke pregovara više od godinu dana i da razgovori ulaze u završnu fazu.

Predstavnici kompanije "Mubea" prošle godine boravili su u BiH, gdje su razmatrali tri potencijalne lokacije za investiciju, a to su Poslovna zona Aleksandrovac u Laktašima, jedna lokacija u Doboju i Poslovna zona Vijaka u Prnjavoru.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Odlicno. To se moramo zahvaliti Njemackoj vladi na odlicnoj deindustrijalizaciji zemlje u korist zapada. Jest da vecina prebacuje postrojenja u ameriku ali ima i par pametnih ljudi koji znaju da je kod nas plin jeftiniji nego na zapadu. U svakom slucaju 700 novih radnih mjesta nije sala. Bice toga jos.,ovo je tek pocetak kraja velikih sila

Ranko

@RS moze sendvic botino snsd a

MONDO REPORTAŽE