• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko novca trošimo za hranu, stan, odjeću? Sindikat izračunao potrošačku korpu za jul

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Sindikalna potrošačka korpa za mjesec juli 2023. godine iznosi 2.479 KM i prosječna plata je pokriva sa 51,55odsto, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

 Cijene u marketima u RS Izvor: Shutterstock

Sindikalna potrošačka korpa sadrži troškove za: prehranu, stanovanje i komunalne usluge, tekuće održavanje domaćinstva, odjeću i obuću, higijenu i njegu zdravlja, prevoz, obrazovanje i kulturu.

"Porodice u Republici Srpskoj su najviše novca trošile na prehranu 1.121 KM, za stanovanje i komunalne usluge 617 KM, za prevoz 225 KM, te za tekuće održavanje domaćinstva 135 KM. Nabavka obuće i odjeće u julu mjesecu koštala je 184 KM", izračunali su u Sindikatu.

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu julu 2023. godine iznosi 1.278 KM i manja je za 6 KM u odnosu na prosječnu neto platu isplaćenu u junu mjesecu 2023. godine.

Najveća prosječna plata u Republici Srpskoj u julu mjesecu 2023. godine isplaćena je u oblasti finansijskih djelatnosti i djelatnosti osiguranja i iznosi 1.724 KM, a najnižu prosječnu isplaćenu platu dobili su radnici u oblasti saobraćaja i skladištenja u iznosu od 961 KM. Niske prosječne plate u julu mjesecu 2023. godine primili su radnici zaposleni u građevinarstvu 971 KM, te djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane, hotelijerstvo i ugostiteljstvo 1.009 KM.

(MONDO)

POVEZANO

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kebab

Uboga smo sirotinja

MONDO REPORTAŽE