• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putevi RS najavili milionske investicije: Evo na kojim dionicama se trenutno radi

Autor Dragana Božić

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Milan Dakić rekao je da su putevi u Srpskoj u relativno dobrom stanju i da je u toku nekoliko velikih i višemilionskih investicija.

 Putevi RS najavili nove investicije Izvor: AMS RS

Dakić je istakao da je u ovoj godini urađena primopredaju nekoliko velikih projekata, a u protekla tri mjeseca su predati projekti Šipovo-Kupres, investicija vrijedna preko 18 miliona KM, kao i putni pravac Srbac-Prnjavor-Teslić u vrijednosti 27 miliona KM, što je ozbiljna investicija.

"Tenutno radimo na putnom pravcu Han Pijesak-Sokolac-Podromanija u vrijednosti 18 miliona KM, ali smo tek na pola posla. U isto vrijeme radimo put Vlasenica-Han Pijesak, a vrijednost investicije je sedam miliona KM", naveo je Dakić.

Prema njegovim riječima, u Hercegovini se trenutno radi putni pravac Foča-Šćepan Polje.

"Potrebno je 12 miliona da se završi 5,6 kilometara puta gdje imamo dva ozbiljna klizišta. Nastavljamo sa projektom Foča-Šćepan Polje, u pregovorima smo sa Svjetskom bankom. Moramo dogovoriti pomijeranje graničnog prelaza sa Crnom Gorom, to je ozbiljan i veliki projekat, a preko 75 miliona KM će biti potrebno da se to uradi. Na taj projekat se nadovezuje jedan bitan pravac Gacko-Foča", naveo je Dakić.

Dakić je napomenuo da u Republici Srpskoj ima 4.220 kilometara puteva, što regionalnih, što magistralnih, a "Putevi Srpske" održavaju i jedan dio lokalnih puteva.

"`Putevi` uz posebnu odluku Vlade Srpske održavaju i jedan dio lokalnih puteva koji su proglašeni kao prioritet", rekao je Dakić za ATV.

On je napomenuo da su Srpskoj ostali u nasljeđu putevi iz SFRJ koji nisu predviđeni za sadašnju količinu transporta.

"Pratimo sve puteve koji su u problemu, da se unaprijed uradi dokumentacija, a onda da se pristupi radovima", naglasio je Dakić.

Prema njegovim riječima, što se tiče zimske sezone - sve je spremno. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE