• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Forum "Pojas i put": Srbija i Kina potpisali Sporazum o slobodnoj trgovini

Autor Dušan Volaš

U Pekingu je danas potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i Kine koji će obuhvatiti 10.412 srpskih prozvoda i 8.930 sa kineske strane.

 Pojas i put, konferencija u Pekingu Izvor: MARK R. CRISTINO/EPA

Sporazum o slobodnoj trgovini potpisali su ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović i njegov kineski kolega Vang Ventao u prisustvu predsjednika dvije zemlje Aleksandar Vučića i Si Đinpinga.

Predstavnici Srbije i Kine potpisali su danas u Pekingu i Memorandum o razmjeni i saradnji u oblasti ekonomske razvojne politike, Memorandum o zajedničkom unapređenju industrijske i investicione saradnje Srbije i Kine, kao i srednjoročni akcioni plan o zajedničkoj izgradnji inicijative "Pojas i put" između vlada Kine i Srbije.

Vučić, koji predvodi delegaciju Srbije na Trećem forumu za međunarodnu saradnju "Pojas i put", prije potpisivanja sporazuma sastao se sa Sijem.

Sastanku su prisustvovali i članovi delegacije Srbije, među kojima su ministri spoljnih poslova Ivica Dačić, finansija Siniša Mali, odbrane Miloš Vučević, kulture Maja Gojković, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, trgovine Tomislav Momirović i ambasador Srbije u Kini Maja Stefanović.

Vučić je nakon sastanka sa Sijem istakao da je ponosan na prijateljstvo Srbije i Kine i postignutim rezultatima.

"U svim oblastima u kojima sarađujemo beležimo napredak. Inicijativa `Pojas i put` donela je mnogo dobrog našoj zemlji. Sporazum o slobodnoj trgovini otvara nove vidike u odnosima naših zemalja", naveo je Vučić na "Instagramu" i zahvalio Siju za lični angažman na jačanju veza dvije države i dva naroda.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE